özDİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrenci ve kadınların kültürel mirasla buluşturulması amacıyla kent merkezi ve ilçelere bir dizi gezi düzenleyecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından “Ancak tanınan ve değer verilen bir miras korunur” anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Nisan ve Mayıs ayları boyunca kent merkezi ve ilçelerdeki kültürel miras alanları, müzeler ve doğal güzelliklere yönelik bir dizi gezi düzenlenecek.
Sur, Çınar, Dicle, Eğil, Lice, Kulp, Silvan, Çüngüş, Hazro, Çermik, Kocaköy, Ergani ve Hani ilçelerini kapsayan programla birlikte kırsal mahalle okullarındaki çocukların kent merkezinin tarihiyle; merkez ilçelerdeki öğrencilerin ise ilçelerdeki kültürel mirasla buluşturulması amaçlanıyor. Bu sayede, kent sakinlerinin tarihi, kültürel ve güzellikleri tanımaları, geçmişle bağ kurmaları ve aidiyet duygusu kazanmaları hedefleniyor.
Başvurular
Gezi programına katılmak isteyen öğrenciler, okullarının yöneticileri vasıtasıyla Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunacak.
Kadınlar yararlanacak
Programdan ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Kadın Yaşam Merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin yanı sıra daha önce tarihi ve kültürel miras alanlarını gezme fırsatı bulamayan kadınlar yararlanacak.
İlk gezi 27 Nisan’da
Program, Silvan’dan gelen öğrencilere tarihi Sur ilçesinin gezdirilmesi ile 27 Nisan’da başlayacak ve ardından diğer yerler için planlamalar yapılacak.
Çok dilli tanıtım materyalleri
Geziler sırasında dağıtılacak çok dilli tanıtım materyalleri ve somut olmayan kültürel mirasa yönelik etkinliklerle birlikte turizm bilinci, farkındalığı ve katılımının artırılması planlanıyor.
Turizm Şube Müdürlüğü, sürdürülebilir turizm kapasitesinin arttırılması, yerel turizm anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarına devam edecek.