özDİYARBAKIR - Doğu Pediatri Derneği tarafından Berko İlaç’ın koşulsuz desteğiyle düzenlenen 3. Doğu Pediatri Geleneksel Hızlı Satranç Turnuvası, 20 Nisan Pazar günü Diyarbakır Stadyumu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği'nin koordinasyonunda düzenlenecek olan turnuvaya, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Mersin, Bitlis, Van, Çorum, Konya, Bursa, Adıyaman, Elazığ ve Iğdır illerinden toplam 150 sporcu katılım sağlayacak. Yarışmalar 10 yaş ve altı, 16 yaş ve altı ve açık olmak üzere üç kategoride yapılacak.
Turnuvada karşılaşmalar, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından görevlendirilen 10 hakem eşliğinde yürütülecek.
Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Berko İlaç yetkililerinin katılımıyla düzenlenecek törenle takdim edilecek.