özDİYARBAKIR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. Özellikle İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sarı kodla uyarılan iller

Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Sivas, Uşak ve Karabük.

Bakan duyurdu:  DEM Parti'yle yarın yapılacak görüşmenin saati belli oldu Bakan duyurdu:  DEM Parti'yle yarın yapılacak görüşmenin saati belli oldu

Yetkililer; ani su baskınları, sel, yıldırım ve yerel dolu gibi risklere karşı kırsal ve eğimli bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle tedbirli olmalarını istedi.

Yağışlar geniş alanlara yayılıyor

Meteoroloji'nin genel tahminlerine göre; Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Balıkesir ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanaklar etkili olacak.

Yağışların yer yer kuvvetli olacağı bölgeler ise şöyle sıralanıyor: İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl.

Sıcaklıklar yüksek, rüzgar şiddetli esecek

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, artan nem nedeniyle yağış sırasında bunaltıcı hava koşulları görülebilir.

Ayrıca Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda rüzgarın güneyli yönlerden saatte 40-70 km hızla esmesi öngörülüyor. Bu durum, çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

Muhabir: Muhammed Enes Özgültekin