USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Yaz gelse kışı isteriz, kış gelse yazı isteriz

Diyarbakır’da etkili olan sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklar özellikle gündüz boş kalıyor. Genellikle akşam saatindeki parklarda başlayan yoğunluk gece geç saatlere kadar sürüyor. Vatandaşlar yemeğini çayını kilimini alarak akşam saatlerinde parklara akın ediyor.

Yüksek sıcaklık nedeniyle kentin işlek meydan, cadde ve sokakları boş kalırken Bazı vatandaşlar da park ve bahçelerdeki çeşmelerde ellerini ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışıyor. Dışarı çıkan bazı vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiye kullanıyor.

Sıcak hava kentte her yaz mevsiminde böyledir. Diyarbakır’ı kavurur. Çaresi de yoktur. Diğer şehirlere göre burası daha iyidir. En azından Diyarbakır’da nem olayı yok.

Gerçi biz insan oğlu yaz gelse kışı isteriz, kış gelse yazı isteriz. Ev alırız daha büyüğünü isteriz, araba alırız yeni modelini isteriz. Yani hiçbir şeyi beğenmeyiz.

Sıcak havalar için bir ay daha beklemeliyiz. Havalar ancak serinler. Maalesef hava sıcaklığını değiştiremiyoruz. O nedenle sıcaklardan korunun. Uzmanların dediği gibi öğlen saatlerinde sokağa çıkmayın. Özellikle yaşlı, çocuk, kronik hastalar. Genelde orta yaşlı kesim unutuluyor. Ama bu sıcaklar bir çarparsa genç yaşlı dinlemez. 

Bu nedenle herkesin dikkatli olması gerekir. Öyle kış gelsin demekle olmuyor. Bekleyeceğiz başka yolu yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ