USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

ÖĞRETMENİN GÖREVİ SALT BİLGİ EZBERLETMEK DEĞİLDİR

Bu hafta size eğitimde ahlak ve etiğin ne kadar önemli değerler olduğunu anlatmak için yine şahit olduğum, bana anlatılan bir olayı aktarıcam.

Bir arkadaşım anlattı, 11 yaşındaki kızı Diyarbakır’da Diclekent’e bir ortaokulda gidiyor.

Son haftalarda yeni atanmış Din kültürü hocasının kendilerine ağza alınmayacak küfürler ettiğini söylemiş.

Annesi, kızının olayı abarttığını düşünmüş, ama bir hafta sonra yine benzer bir durum yaşanınca genç anne okula gidip rehber öğretmene durumu anlatmış.

Çocukların anlattığına göre öğretmen sınıfta öğrencilere hakim olamayınca "Gerizekalı, aptal, ağzınıza s.....’ gibi pis küfürler ediyormuş.

Böyle küfürler değil bir öğretmen, herhangi sıradan bir insanın ağzına bile yakışmaz.

Bir de bu Allahın kelamını çocuklara aktaran dersin hocasına hiç yakışmaz değil mi?

Hele genç bir kadına hiç mi hiç yakışmaz...

Küfür, hakaret ettiği yetmiyormuş gibi kızdığında çocukların eline cetvelle vuruyormuş.

Sınıfta 75  puan alan bir öğrencinin notunu, sırf öğretmen çocuğu diye 100'e tamamlamış.

Öğrencilerden biri bunun haksızlık olduğunu söylemiş ve itiraz etmiş, tabi itiraz edince hem dayak hem de küfürler devam etmiş.

Bunun üzerine öğrenci durumu ailesine iletmiş. Aile durumu idareye şikayet edince, sonraki hafta öğretmen derste öğrencisine "Ben senden bunu beklemiyordum, geri zekalı, sus konuşma, seni Allah’a havale ediyorum" diyerek bir de beddua etmiş. Bunu yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni.

Durumu anlatan arkadaşım, aynı zamanda sınıf öğretmeni olan bu hocanın yaklaşımını rehber hocasına anlatmış. Rehber öğretmen, buna benzer birkaç şikayetin geldiğini, öğretmeni uyardığını anlatmış ama devam etmesi halinde velilerin gidip idareye şikayet etmesi gerektiğini söylemiş.

Okul müdürüne giden veli durumu aktarmış ama müdür durumdan haberdar olmadığını söylemiş.

Yani sırf öğretmen çocuğu diye onu kayıran ve buna itiraz eden öğrencilere hakaret eden bir öğretmen, bu davranışın değişmesi için pek de çabalamayan bir rehber öğretmen ve durumdan bihaber bir müdür tablosu ortaya çıkmış oluyor. Müdür öğretmeni uyarmış ama öğrenciler, hocanın hakaret ve agresif davranışlarından değişen bir şeyin olmadığını

Burda hem bölümü ve hem de tüm değerli öğretmenleri tenzih ediyorum ama Din Kültürü şüpheli ama Ahlak bilgisi sıfırın altında bir öğretmen profilinden söz ediyoruz.

Sırf atanma kaygısıyla KPSS puanı en düşün bölümlerden biri diye, sevmediği halde okumak zorunda olan, her elini kolunu sallayarak girenin kolayca mezun olduğu ve kolaylıkla öğretmen olduğu bir bölüme dönmüş ne yazık ki...

Branşı ne olursa olsun bu mesleğini icra eden tüm öğretmenler, çocuklara bilginin yanında, insanlara saygılı olmayı, iyi bir ahlak ve davranışı da öğretirdi.

Bilgi kitapta yazılı, öğrenci çalışarak öğrenir ama güzel davranış ve ahlak, iyi huy, saygı, sevgi, vicdan ve terbiye gibi soyut değerler öğretmen ve yetişkinlerin davranışlarıyla öğrenilir.

Bu vesileyle yarı yıl tatiline giren tüm öğretmen ve öğrenciler iyi tatiller diliyorum.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ