USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Kayıp müteahhit yakalandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra kayıplara karışan ve 370 kişinin ölümüne sebep olan binanın kaçak müteahhidi M.Ö. yakalandı.

Ö., Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'ndeki Emlak Bank Konutlarının müteahhidiydi, depremden sonra 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı ve 370 kişiye bu konutlar ne yazık ki mezar oldu. Depremden sonra da müteahhit izini bir şekilde kaybettirdi.

Ö’nün nasıl yakalandığına gelecek olursam, Ankara'da bir alışveriş merkezinde yakınlarını kaybeden 2 kadın tarafından yakalandı. Yakalandığına dair yayınlanan videoda müteahhidin kaçmaya çalıştığı görüldü.

Yitip giden onca canın ardından hiçbir suçu yokmuş gibi hayatına devam edebilmesi ve kaçması akıl işi değil ve daha da önemlisi bu adamın vicdanı nerede?

Depremzede yakınları tarafından bulunmasaydı bu adam hayatını yaşamaya devam mı edecekti?

Depremzede yakınlarının Ö'yü polise teslim etmesinden sonra müteahhit, Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliği tarafından SEGBİS üzerinden sorgulandı ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan tutuklandı.

Evet, belki çok geç tutuklandı ama eninde sonunda cezasını buldu. Umarım yaşamını yitiren 370 kişinin depremzede yakınları bir nebze olsun rahatlamıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ