USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Fırsatçılara dikkat!

Vatandaşların çok dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri, vatandaşların olmazsa olmazı gıda maddelerinde ve ev ihtiyaçlarında yapılacak olan vurgun.

Asgari ücret ve memur, işçi zamları belli olmadan harekete geçen market ve toptancılar.

Zamlar hakkında Devletin kesin bir açıklama yapmaması ve İnternet üzerinden insanları sitelerini tıklamak için atılan yalan haberler yüzünden bu Marketler bu haberlerin doğru olacağını düşünerek etiketlerini şimdiden hazırlamış.

Marketlerin sabah 9’da açılmasının en önemli sebebinden birisi, sabah 8’de gelmeleri mecburi edilen elamanların bu bir saat içinde kendilerine gönderilen etiketleri bir an önce yeni fiyatla değiştirmesi.

Bazen etiketleri yetiştiremeyen elamanlar, vatandaşların etikete bakarak aldıkları ürünün kasada zamlandığını öğrenince itiraz edince, ‘’Elamanlar kardeşim kasada bunun fiyatı değişmiş yapacak bir şey yok’’ diyerek vatandaşları almaya mecbur ediyorlar.

Asgari ücrete, Memurlara ve Emeklilere yapılacak zammın vatandaşa en ufak bir faydası olmayacak, bu zamlar doğrudan Zincir Marketler ve Toptancıların kasasına girecek.

Vatandaşların burada yapacakları tek şey, eğer bu zamlara karşı çıkmak istiyorsa, vakit kaybetmeden şikayetlerini Tüketici Haklarını Koruma Başkanlığına şikayet etmesi, ellerindeki telefonla etiket üzerindeki barkotları kaydederek ilgili yerlere bildirmesi ve bu fırsatçıları deşifre etmesi, yoksa bu fırsatçılardan başa çıkmak mümkün olmayacak.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ