USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

ÇİZGİLER ÇİZİLDİ SIRA KONTROLDE - (Ferda Taşçı'nın Yazısı)

Yenişehir Belediyesi ekipleri ilçedeki pazar yerlerinde pazarcıların kullanacağı çizgileri yeniden belirledi.

Öncelikle Yenişehir Belediyesine teşekkür ederiz.

Önemli olan bu çizgileri geçmeden yalnız kendi alanlarına kadar mal yerleştirmeleri, eğer eskisi gibi istedikleri kadar yer işgal ederlerse bu çizgilerin en ufak bir önemi olmayacak.

Büyükşehirlerdeki Pazar yerlerinde devamlı zabıtaların kontrolü olduğu ve fazla yer işgal eden ve müşteri ile pazarcı arasındaki ihtilafları önlemek için Zabıtalar devreye giriyor ve sorun kavgasız ve gürültüsüz olarak çözülüyor.

Diyarbakır’daki pazarlarda zabıtaları gezerken görmek mümkün değil, inşallah bu düzenlemeden sonra zabıtalar oturarak vakit geçireceklerine buraları devamlı kontrol altına alarak bu ihlallerin önüne geçer.

Pazar yerleri sabahın erken saatinde pazarcılar tezgâhlarını açarken Zabıtalar bunları kontrol eder çizgileri ihlal eden pazarcıları uyarır ve çizgileri aşmamaları için ikaz eder.

Zabıtalar eğer geç gelirse pazarcılar tezgâhlarını açmışsa bunları geriye çekmeleri için zor durumda kalabilir.

Buraları kontrol etmek için en azından 4-5 Zabıta Memurunun bulunması ve olayı sakince münakaşaya mahal vermeden hal etmesi gerekir.

Pazarlarda insanların geçecekleri yerlerin darlığı bir taraftan, Pazarda eşya satan çocukların arabalarının işgali diğer taraftan vatandaşın geçişlerini ve sıkışmaların olduğu bu yüzden çok sıkıntılar olduğu açıktır.

Umarız bu yeni çizilen çizgiler dışına çıkmaz, hem vatandaşın rahat alış veriş yapmasını hem de para kazanıp evine birkaç kuruş götürmek için bu çocuklar için daha iyi olacağı düşüncesindeyiz.

Şimdiden bu çalışmaları için Yenişehir Belediyesini tebrik eder, hizmetlerinin devamını dileriz.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ