Diyarbakır Çöl Güzeli TOKİ'lerde ikamet eden bina sakinleri, binanın bodrum katında oluşan yoğun su birikintisi başta olmak üzere sitedeki arıza ve sorunlarla yönetimin alakadar olmadığını dile getirerek bir an önce sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi.
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Çöl Güzeli TOKİ'lerin bazı binalarının bodrum katları henüz bilinmeyen bir nedenle sular altında kalıyor. Oluşan nem ve rutubet kokusundan rahatsız olan bina sakinleri durumu site yönetimine bildirmelerine rağmen şu ana kadar herhangi bir netice alamadıklarını dile getirdi.
Bodrum katların yaklaşık 8-10 santimetre yüksekliğinde su tabakasının oluştuğu binaların asansörleri oluşan arızadan dolayı çalışmazken bina sakinlerinin iddialarına göre konuya ilişkin bilgilendirilen site yönetimi olaylara duyarsız kalıyor.
Konuya ilişkin şikayetlerini dile getiren bina sakinlerinden Sedat Damar, yaklaşık 5 yıldır zemin katını sürekli su bastığını belirterek, "Durumu yöneticilere söyledik, yöneticide durumu DİSKİ'ye sevk etti. DİSKİ gelip baktı bir şey çıkmadı. Bir şey yoksa peki bu su nereden geliyor? Bu su, alt tabakada mutlaka bir yerden geliyordur. 5 sene sonra bu bina artık dayanmaz, zemini çürümeye başlamış. Eğer yetkililer bugün gelip bakmayacaklarsa daha sonra hiç gelmeseler daha iyidir. Bina sakini olarak yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için bizim binaya baksınlar. Yönetim, belediye ve çevre sağlığı el birliğiyle baksınlar. Bu binada 28 daire var. Her bir dairede 7-8 kişi bulunmaktadır. Bir vukuat olmadan gerekli önlemin alınmasını istiyoruz. Hangi binanın altında dükkân varsa orada su sıkıntısı var." dedi.
Bodrum kattaki su sıkıntısının yanı sıra binanın bazı bölümlerinde oluşan arızalara dikkat çeken sakinlerden Gülsüm Onurtürk, "Asansörümüz olmadığı için pazarımızı yapamıyoruz, yukarıya çıkamıyoruz, binada hastalar var. Yönetim müdürüne durumu söylediğimizde 'ben asansörcü müyüm, benim asansörle ne işim var' diyor. Binamızın altı göl gibi olmuş, bunun için bir çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Binanın yeni yapı olduğuna işaret eden Onurtürk, "3-4 yıllık bina harabe olmuş. Binanın inşasından beri bu sıkıntı var. Buraya özgün bir şey değil birkaç blokta da bu sorun var. Yönetim müdürü hiçbir şeyle ilgilenmiyor, onu aradığımızda hesabına gelmese cevap vermiyor. 'Sorununuzla ilgileniyorum' diyor ama hiçbir şeyle ilgilendiğini görmedik. Biz depremde ölmedik ama bu sudan dolayı apartman tepemize çökecek, bundan korkuyoruz." şeklinde konuştu.
Asansörde olluşan arızadan dolayı çektiği sıkıntıyı dile getiren Mevlüde Konak, şunları söyledi:
"3'cü katta oturuyorum, eşim 80 yaşında ve hastadır. Asansörümüz olmadığı için onu hastaneye götüremiyorum. Asansörün çalışması için nereye başvuru yapsam herhangi bir cevap alamıyorum. Bana yardımcı olacak kimsem yok, tekim."
Bina sakinlerinden Muhittin Dakman ise, "Bu binada 3 yıldır oturuyorum, bu binanın altı komple su kaçırıyor. Yönetime gidip su sıkıntısının olduğunu belirtiyoruz ama yönetim ilgilenmiyor. Bina sakini olarak gelip bir çözüm bulsunlar. Hiçbir çözüm bulunmuyor ve 2-3 blokta da aynı durumdayız. 3 yıldır bu binayı yapmışlar ama düzgün yapmamışlar, alttan hep su kaçırıyor. Yönetim bizden her ay para alıyor ve hiçbir bakımda yoktur. Elektrik arızalıdır, biri aşağıya indiği zaman Allah göstermesin elektrik onu tutarsa kim bu sorunu ödeyecek?
Konuya ilişkin görüşmenin sağlandığı TOKİ Yönetimi, iddialara ilişkin açıklama yapmayacağını söyledi. İLKHA