SANAT SOKAĞI YENİLENİYOR

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semmtinde bulunan sanat sokağı kısa zamanda yeni yüzüne kavuşacak.

Sanat sokağı Sanat sokaklığından çıkmış adeta kahvelerin ve lokantaların işgal sokağı haline gelmişti.

Ne yazık ki bir zamanlar çocuk parkı bulunan bu sokak Lokanta ve Kıraathanelerin işgaline uğrayarak çocuk parkı yeri Kıraathanelerin mesken yerine döndü.

İnşallah bu yer insanların gelip oturacağı ve çocukların parka gelerek eğleneceği bir yere dönüşür.

Büyükşehir Belediyesinin burada büyük bir çalışma yaptığı ve bu yerin Diyarbakır’a yakışır bir yere döneceğine inanıyoruz.

Büyük bir titizlikle bu alanda bulunan ağaçlar özel makinalarla ağaçlar zarar görmeden yerinden söküldü.

Bir proje hazırlandığı muhakkaktır, vatandaşlar nasıl proje olacağını merak ederken, “Keşke buraya yapılacak çalışmanın bir projesini assaydılar ne yapılacağını görebilseydik’’ dedikleri de olmuştur.

Bütün kalbimizle buranın vatandaşların istediği gibi bir yer olacağına inanıyoruz.

Diyarbakır’a layık bir yer olacağı inancındayız.

Kıraathane ve lokantaların caddelere masa kürsü atmasına mutlaka mani olunmalı, eğer bu tür işgale mani olunmazsa burası eski halinden daha fazla zarar görür.

Çocuk parkı ve salıncakların bu mekana mutlaka konulması ve bu parkın devamlı kontrol edilmesi, yapılacak işgallere mani olunması gerekir.

Emeği geçen ve bu projeyi düşünen bütün yetkililere teşekkür ederiz.