Partiler Hazine Yardımı Almasın - (Ferda Taşçı'nın Yazısı)
- 20-01-2023 07:12
Yıllardır Hazineden partilere dağılan paralar vatandaşın vermiş olduğu vergilerden ödeniyor. Yukarıdaki hesaplama Seçim zamanı Hazineden alınan paralar.
Peki bu paralar nereye harcanıyor, Seçimden önce alınan hazine yardımı Partilerin giderleri olarak kullanılıyor, çalışanlar ve 81 ilde parti binalarına verilen kiralar olarak düşünüyoruz.
Seçim zamanı yapılan iki kat hazine yardımı seçim propagandaları, flamalar, araçların kiralanması, birbodlara, platformlara, parti bayraklarına. Say say bitmez. Partiler bu hazine yardımını almadan seçime girse, bu paralar Hazinede kalsa, her parti kendi imkânlarıyla propagandalarını yapsa, bu kadar ihtişamlı seçim propagandaları yapmazsa, vatandaşın gönlünü kazanmak için konuşmalar yapsa, kavga etmeden sataşma yapmadan seçime gitse, tek amaçlarının Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşların derdine çare olmaktan başka bir arzuları olmazsa, vatandaşla iç içe olsalar, yalnız seçim zamanı değil her zaman bu il il dolaşarak her zaman vatandaşla beraber olsa ve vatandaşın dileklerini dinlese ve çare olmaya çalışsa daha iyi olmaz mı.