En Zor Ve En Karmaşık Seçim Bu Seçim
- 25-04-2023 07:47
1960 Yılından bu yana kadar yapılan seçimlerin en zor olanını bu seçimde görüyoruz.
Yapılan vaatlerin ve verilen sözlerin haddi var hesabı yok. Vatandaşın kafası karışmış şimdiden.
AK Partinin ve Cumhurbaşkanının verdiği vaatlere bakıyoruz ve sıralıyoruz; En düşük emekli maaşı 7500 lira olacak, yaptı. Depremde zarar görenlere yeni evler yapmaya devam ediyor, Köy evleri yaptı ve bir kısmını teslim etti, Deprem zade vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor, TOG’’u piyasaya çıkardı ve ihraç etmeye başladı, insansız İHA ve savaş uçakları yapıldı, İlk olarak uçak gemisi silahlı kuvvetlerine teslim edildi, Karadeniz de aranan doğal gaz faaliyete geçti ve bu doğalgaz vatandaşlara bir yıl ücretsiz verilecek dedi, SSK ve Bağ Kur prim borçlarını yine yapılandırma ile kararlaştırdı, Köprüler, Duble yollar, Otobanlar faaliyete geçti, Hızlı Tren faaliyete geçti, say say bitmez. Cumhur ittifakı bunları yaparken bunu da unutmamak lazım, iktidarda oldukları için her imkân ellerinde olduğu için bunları yapabildi.
Millet İttifakı ve bu İttifakın başında CHP Genel Başkanı ve CHP var, CHP olmasaydı bu altılı masanın 5’i bir araya gelemezdi, CHP’nin haricindeki partiler seçimde kazanamayacaklarını bildiği için mecburen kabul ettiler ve altılı masayı oluşturdular. Altılı masanın kurulduğu günden beri Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun Cumhurbaşkanı adayı olacağı belliydi. Her ne kadar Meral Akşener İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını cani gönülden istese de bu oyunu tutmadı. Masadan ayrıldı 24 saat sonra yine masaya döndü, dönmeseydi belki kendisi bile Milletvekili olamazdı.
Sayın Kılıçdaroğlu da çok vaatlerde bulunuyor, saygıyla karşılamak lazım, Siyasette bu gibi vaatler olmazsa zaten seçimi kazanmak mümkün olmaz. Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözler tutulamaz veya yapılamayacak sözler değil, sadece Üç yüz milyar doları nereden aldığını ve kimin verdiğini de açıklasa insanlar tatmin olacak. İnsanların kafasına takılan tek soru budur, Acaba yine IMF’mi? Bu parayı İMF verdiyse karşılığında ne istedi? Eskisi gibi IMF’nin emri olmadan hiçbir petrol, doğalgaz araştırması yapamayacak mıyız? IMF’nin istediklerini söylesin veya eğer IMF’den alınmayacaksa hangi devlet bu parayı verecek ve karşılığında ne isteyecek.
Vatandaş bunları bekliyor, bunun haricinde yapacağınız ve verdiğiniz vaatleri normal karşılıyor.
‘’Bu Seçim Çok Zor Bir Seçim Olacak’’ hakkımızda hayırlısı neyse olsun, bütün liderlerin Allah yolunu açık etsin. Türkiye için kim hayırlıysa Allah onu başımızdan eksik etmesin.