DİYARBAKIR’IN SANATÇISI COŞKUN SABAH - (Fahrettin Kanat'ın Yazısı)
- 12-10-2022 07:21
Süryani asıllı bir aileden olan Coşkun Sabah’ın annesi Roza Hanım, babası Marsello Efendi’dir. Aranjör Taşkın Sabah kardeşi, halen Avustralya’da yaşayan keman ve udi sanatçısı Bülent Sabah ise, ağabeyidir.
Diyarbakır’da İnönü okulunu bitirdi.
Ziya Gökalp Lisesi’nin orta kısım 1. Sınıftayken 1965 yılında ailece İstanbul’a taşındılar.
1980’li yılların sonu ile 1990’lı yılların başında büyük bir çıkış yakalayarak, Türk Sanat Müziği-pop ve fantezi müzik türleri arasında, kendisinin, ‘’Coşkun Sabah tarzı’’ olarak adlandırdığı bir formda müzik yaptı. Son yılların en başarılı ud virtüözlerindendir.
Coşkun Sabah’ın; ‘’Haram Olsun’’, ‘’Anılar’’, ‘’Aşığım Sana’’, ‘’Aşk Kitabı’’, ‘’Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’’, ‘’Sen’’, ‘’Var mı Böyle Bir Sevda’’, ‘’Son Buluşmamız’’, ‘’Bir Bahar Günü’’, ‘’İşte Bizim Hikayemiz’’ adlı şarkıları Türk müziğine ün yapmış şarkılar arasındadır. 1990 yılında piyasaya çıkan ‘’Beni Unutma-Aşığım Sana’’adlı albümü Türkiye’de tüm zamanların en çok satan kaseti oldu. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde, işletmeciliğini de kendisinin yaptığı, ‘’Sies’’ adlı müzik evinde söylemekteydi. Kütahya’da gerçekleştirilen bir konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestenin ‘’Anılar’’ adlı bestesi olduğunu ifade etti.
Coşkun Sabah kış aylarında İstanbul’da sahne almakta, yaz aylarında ise yeni besteler yapmak için Bodrum/Türk bükündeki evine kapanmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
Dürüst, çalışkan ve üretken bir müzisyen olan değerli hem şehrimiz Coşkun Sabah’a güzel bestelerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı uzun ömürler dileriz.
Sayın Coşkun Sabah, Diyarbakır’ı unutma, ara sıra misafirimiz ol, halk seni daha yakından tanısın, nasıl olsa bu topraklarda doğmuşsun, Ekmeğini yemiş suyunu içmişsin, Biz seni unutmadık, sende bizleri Diyarbakır’ı unutma.