(ÖZ DİYARBAKIR HABER)
Jan BELEK - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Diyarbakır Bilgi İşlem Koordinasyonu, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, Serhat Eren, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş sözcüleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş başkanları katıldı.
Toplantıda, HDP Diyarbakır İl Eş başkanı Zeyat Ceylan Kürtçe, Milletvekili Ceylan Akça ise Türkçe açıklamalarda bulundu.
HDP İl eş başkanı Zeyat Ceylan yaptığı açıklamada 14 Mayıs seçimlerinde iktidar ve ortaklarının çok sayıda usulsüzlük yaptığını iddia etti.
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça’nın hedefinde ise Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan vardı.
Akça önce 14 Mayısta yapılan seçimleri değerlendirerek “Farklı etnik kimliklerden, çoğunluğu kadın olan Yeşil Sol Parti ile ne kadar renkli olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi.
Daha sonra Erdoğan’a yönelik şunları söyledi. İlk turda Erdoğan’ın kazanmasına izin vermedik “2015 seçimlerinde nasıl ki ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dediysek, bir kez daha Erdoğan’ın başkan olmasına izin vermeyeceğimizi ifade ettik. Bir kez daha ikinci tur seçimlerinde ‘senin başkan olmana müsaade etmeyeceğiz’ dedi.