TUNCELİ MODEL OLDU, HEDEF 2 BİN 500 İSTİHDAM
Tunceli Valiliği, belediyesi ve İŞKUR tarafından ortak yürütülen meslek edindirme ve istihdam projeleri birer birer meyvelerini veriyor
- 02-02-2018 00:07
Tunceli’nin en fazla işçi çalıştıran iş yeri olma unvanlarını da ellerinde tutan tekstil atölyeleri, daha önce hiçbir mesleki deneyimi olmayanların, profesyonel çalışma hayatında kalifiye eleman olma sevincini ve haklı gururunu yaşatıyor.Proje ile yöre insanına, önce tekstil sektöründeki mesleki incelikler ve teknikler öğretiliyor, yüksek başarı elde edilen kursların ardından ise kursiyerler çalışma hayatına birer tekstilci kimliğiyle katılarak, üretim zincirinin en önemli halkasındaki yerlerini alıyorlar.
Yöre insanının sosyo-ekonomik düzeylerini üst seviyelere çıkarmak için başlatılan istihdam seferberliğinin, meyvelerini verdiği Tunceli’de, işbaşı yapan çoğunluğu kadın işçilerin, kent ekonomisine gözle görülür bir canlılık getirdi. Tunceli ekonomisine katkı sağladığı gözlenen tekstil atölyeleri, bölgeye yeni yatırımların öncülüğünü de yapması hedefleniyor.
Şahmiran Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Karaaslan, “Tunceli’de olmaktan yöre insanına aş ve iş olanakları sunmaktan çok mutluyum. En büyük mutluluğumuz işçi kardeşlerimizin maaş aldıklarında gözlerindeki mutlulukları. İşçi kardeşlerimizin evlerine ekmek götürebilmeleri hepimizin mutluluğu. Buradan her konuda desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerimize ve en başta bizi sürekli destekleyen ve motive eden Valimiz Tuncay Sonel’e şükranlarımızı sunuyorum. Valimizin önderliğinde tüm ihtiyaçlarımız temin ediliyor. İşçilerimizin ulaşım ve servis hizmetlerinden yemek ihtiyaçlarına varıncaya kadar her konuda bizlere tam destek veriliyor” dedi.
Açılan tekstil atölyesi ile iş sahibi olanlardan Sevda Okateş ise, ”Daha önce tekstil sektöründe hiç çalışmamıştım. Tunceli’de böyle bir iş yeri açılmamıştı. Kadınlar için çok güzel bir olanak. Önceden Tunceli’de işsizlik oranı çok yüksekti artık bizimde evimize ekmek götürme fırsatımız oldu. Tüm kadınların çalışması mutluluk verici. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Oldukça rahat bir ortamda çalışıyoruz bir isteğimiz olduğunda hemen yerine getiriliyor” diye konuştu.
İşçilerden Selin Kara da, “Doğma büyüme Tunceliliyim bu güne kadar tekstil alanında hiçbir tecrübem yoktu. Ama şuanda makineciyim. Toplumu kalkındıracak olanlar kadınlardır. Tekstil mesleğini öğrenmenin mutluluğun yaşıyorum bütün kadınların çalışması çok güzel. İşsizliğe çare oldu. Bize bu imkanları veren başta Valimiz Tuncay Sonel’e ve işverenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni istihdam alanları açılması için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini, bu alanda devletimizin tüm unsurlarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olduklarını kaydeden Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Amacımız Tuncel’imizin sosyo-ekonomik seviyesini en üst seviyeye çıkararak vatandaşlarımızın mutluluklarını arttırmaktır. Yöre insanımızın elde edeceği yüksek refah seviyesi hepimizin mutluluğu olacaktır. Yılsonuna kadar hedeflediğimiz istihdam sayısının 2 Bin 500 kişiye ulaşması, bunun için çalışıyoruz. . Tuncel’imizi bölgede tekstil merkezi haline dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu. İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...