TANDIR EKMEĞİYLE İŞ SAHİBİ OLDU

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Aykut Durmaz, bölgedeki işsizlik nedeniyle açtığı tandır evi sayesinde iş sahibi oldu

TANDIR EKMEĞİYLE İŞ SAHİBİ OLDU
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Aykut Durmaz, bölgedeki işsizlik nedeniyle açtığı tandır evi sayesinde iş sahibi oldu.

Bitlis Adilcevaz İlçesinde i iş imkânlarının yetersizliğinden dolayı düğün parası biriktirmek için İstanbul’a çalışmaya giden Aykut Durmaz (28), daha sonra memleketi Bitlis’in Adilcevaz ilçesine gelerek düğün yaptı. Düğünden sonra doğduğu topraklarda yaşamaya karar veren Durmaz, yine iş imkânlarının olmamasından dolayı iş arayışına girdi. Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ’ın desteği ve yol göstermesiyle ilçede eksikliği hissedilen tandır ekmeği yapımı için elindeki küçük sermaye ile tandır evi kurarak kendi işinin sahibi oldu.

İlçedeki tandır ekmeği ihtiyacını karşılamak için işletmeyi açtıklarını dile getiren Aykut Durmaz, ilçede tandır ekmeği yapıp vatandaşlara bu alanda imkân sunan ilk ve tek işletme olduklarını belirterek, işletmenin daha iyi şartlarda faaliyetini sürdürebilmesi için yetkililerden destek istedi. Durmaz, tandır ekmeğinin uzun süre bayatlamadan muhafaza edilebileceğini belirterek, “Evlenmeden önce İstanbul’da çalışıyordum. Daha yeni düğünümü yaptım. Burada baktım iş yok, güç yok. Allah razı olsun esnaf odası başkanımızın da desteğiyle küçük bir sermaye ile böyle bir fikir aklımıza geldi. Ahlat’ta, Erciş’te tandır ekmeği üretimi yapan işletmeler var ve Adilcevaz’da niye olmasın diye düşünerek ilçemize de tandır ekmeği üretimi yapabilecek bir işletme kurduk. Allah nasip ederse büyüklerimizin ve halkımızın da desteğiyle işimiz zamanla daha da güzel olacak. Tandır ekmeğini vatandaşlarımıza 60 kuruştan satıyoruz” dedi.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ise açılan işletme ile birlikte ilçede hissedilen bir eksikliğin daha giderildiğini ifade ederek, “Eskiden annelerimizin, ablalarımızın ve yengelerimizin yapmış oldukları tandır ekmeği unutulmuştu. İlçemizde böyle eksikliğin olduğunun farkına vardık. Girişimci arkadaşlarımızla görüşerek ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz ve evlerde eskisi gibi yapılmayan tandır ekmeğini tekrardan ticari amaca dönüştürülmesi açısından daha önce fırıncılık yapan Aykut kardeşimizle de istişare ederek bu eksikliğin giderilmesi için böyle bir işletmenin açılmasını talep ettik. Buradaki amacımız hem buğday üreticisini, hem değirmencileri, hem de organik ürünlerle insanların beslenmesine katkı sağlamak için böyle bir talepte bulunduk. Sağ olsun kardeşimiz böyle bir girişimde bulunarak ilçemize tandır ekmeği eksikliğini giderecek bir işletme kazandırdı” diye konuştu.   İHA

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER