“ÖLDÜĞÜMÜ SANIP TAZİYE KURMUŞLAR”
Mardin’de 16 yaşında gazeteciliğe başlayan 68 yaşındaki Adnan Avuka, 52 yıldır makinesiyle arşınladığı kentte haber peşinde koşuyor
![“ÖLDÜĞÜMÜ SANIP TAZİYE KURMUŞLAR”](https://www.ozdiyarbakirgazetesi.com/images/haberler/2018/01/TAZİYE.jpg)
- 11-01-2018 07:54
Anılarını anlatan ve mesleğe terörün olduğu dönemde ve zor olacağını bildiği halde girdiğini anlatan Avuka, “Biliyordum ama korkmuyordum. Yolda tuzak mı kurmuşlar, el yapımı bombaları mı var, beni tararlar mı, öldürürler mi diye hiçbir zaman korkmadım ve hala da korkmuyorum. Terör yüzünden hiçbir zaman başım belaya girmedi. 1980’den önce arkadaşımla Derik’e giderken yolumuzu kestiler ve bizi götürdüler. Sorgulandık, benim hakkımda bilgiler toplandı. Dediler ki, ‘Bu adam hiçbir şeye karışmıyor, ülkesini devletini seven bir insandır.’ Ama beni kaçıran terör müydü başka insanlar mıydı onu bilemiyorum. Beni serbest bıraktılar. 4-5 gün sonra eve geldim. Bir baktım eve girip çıkanlar var. Ne oldu diye sordum, ‘Adnan Avuka ölmüş onun taziyesidir’ dediler. Tabii rahmetli annem beni görünce bayıldı” diye konuştu.
“KALEMİNİZİ ÇIKARINIZ İÇİN KULLANMAYIN”
Eski milli maratoncu olduğunu, hızlı ve çalışkan olmasının spordan kaynaklandığını dile getiren Avuka, “O dönem sporun etkisi bende şuan da var. Her ne kadar 1950 doğumlu olsam da ben yeni nesillerden daha dinç ve daha çalışabileceğime inanıyorum. Yaptığım istatistik sayılarına göre ortalama günlük olarak 5 haberim gazetelerde çıkıyor. Belki benim param yok ama yüzden daha fazla ödülüm var ve bunu torunlarıma bırakıyorum. Mesleğe maddi anlamda değer vermiyorum. Yeni nesillere, kalemlerini kendi çıkar ve menfaatleri için kullanmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bunun ilerde cefasını görürler. Hem Allah hem de toplum nazarında” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...