NE OLACAK BU HARABELER
Müteahhitler tarafından yıkılan ve senelerce inşaatına başlanmayan bu harabeler ne olacak
- 09-11-2020 12:40
Diyarbakır’da Kışla sokak Perşembe pazarında bulunan bir zamanlar Yurt Kur Binası olan bu bina senelerce evvel müteahhit tarafından yıkıldı, Ne yazık ki ne yerine bina yapıldı nede satıldı.
Müteahhit tarafından yıkımı yapılan bu binanın kaldırımı da o müteahhit tarafından harabe halinde bırakıldı, şimdilerde buraya başka binalarda yapılan tadilatların molozları bu alana dökülmekte.
Diyarbakır’ın en işlek yerlerinden biri olan bu semtte çok kötü bir manzara oluşturulmakta.
Bu kaldırımların bir an önce tadilat yapılarak eski haline getirilmesi ve bu hale sokan Müteahhide Yurt Kur yetkililerince bir an önce çözüm üretilmesi bu durumun bir an önce eski haline getirilmesi çevre sakinleri tarafından dört gözle beklenmekte.
Müteahhitlerin kandırarak evlerini yıktıkları ve sonra 30 -40 bin lira fark istedikleri ve bu farkı alamadıkları zaman YIK BIRAK Metoduyla hareket ettikleri gözle görülüyor.
Bir zamanlar yıktıkları binaları garaj olarak kullandıkları görülmekteydi, ne Yazık ki Belediyeler tarafından bu rantın önüne geçilerek bu yerlerin garaj olarak kullanılmasına mani olununca bu binalar harabe halinde bırakıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...