KİĞI BARAJI’NDA ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen ve kendi sınıfında Türkiye’nin 4'üncü büyük barajı olan Kiğı Barajı’nda elektrik üretimine başlandı

KİĞI BARAJI’NDA ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen ve kendi sınıfında Türkiye’nin 4'üncü büyük barajı olan Kiğı Barajı’nda elektrik üretimine başlandı. Baraj ile ülke ekonomisine yıllık 300 milyon liralık katkı sağlanacak.
Kiğı Barajı ve HES projesi Bingöl’ün Kiğı ilçesinin 12 kilometre kuzeydoğusunda Peri Suyu üzerinde 22,5 milyon metreküplük gövde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Baraj 175 metre yüksekliğiyle Türkiye’de kendi sınıfında 4'üncü sırada, bütün barajlar içinde ise 8'inci sırada yer alıyor.
Yıllık 450 milyon kilowatt/saat enerji üretim kapasitesi bulunuyor
Enerji maksatlı inşa edilen Kiğı Barajı, 140 megawatt kurulu gücüne sahip ve yılda 450 milyon kilowatt/saat enerji üretim kapasitesi bulunuyor. Ürettiği enerji ile 200 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek olan baraj 2017 fiyatlarıyla 2,4 milyar lira yatırım bedeli ile inşa edildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER