(Dilek AKİN) - Diyarbakır’da Cemilpasa konağı’nda yapılan Aşk-ı kelam Hüsn-ü Hat sergisi büyük ilgi gördü. Sergiye katılanlar; sergideki eserleri çok beğendiklerini ve buralarda böyle etkinliklerin artmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
‘’Her bir eserde saatler aylar süren emek var’’
Sergiye katılan sanatsever vatandaşlardan Gülcan Solmaz duygularını şöyle dile getirdi: "Diyarbakır'da bu tarz sergilere devamlı olarak katılıyorum her bir eserde saatler belki aylar süren emek var. Gerçekten çok beğenerek gezdim, tüm eserleri tek tek inceledim." dedi.
‘’3 ayda tamamladım’’
Deri üzerine farklı teknikler kullanarak işlemeler yaptığını belirten sanatçı Didem Gökhan, "Eserlerimi 3 ayda tamamladım her birine ayrı ayrı özen göstererek büyük emekler ile tamamladım. Sergimizde toplam 44 eser yer alıyor. Sergimde en temel noktam Hüsn-ü Hat tükenmek üzere olan bir sanat dalı en çok bunu düşünerek eserler oluşturdum. Deri üzerine farklı teknikler kullanarak işlemeler yaptım ve bu şekilde sizlere bu eserleri sundum umarım beğenirsiniz." dedi.
Serginin gezilmesinin ardından etkinlik son buldu.