BM'den Gazze çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, tüm taraflara Gazze’de çatışmaların yeniden alevlenmesini önlemek için ellerinden geleni yapmaları çağrısında bulundu.

BM'den Gazze çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de ateşkesin sürdürülebilmesi için taraflara çağrıda bulunarak, çatışmaların yeniden başlamasının önlenmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini belirtti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında Guterres’in mesajını aktardı. Dujarric, "Genel Sekreter, tüm tarafları Gazze’de çatışmaların yeniden başlamasını önlemek için her türlü çabayı göstermeye çağırıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Guterres’in, insani yardımların acilen ulaştırılması ve tüm esirlerin serbest bırakılması yönünde de çağrıda bulunduğu belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
ÇOK OKUNAN HABERLER