AKYIL, YENİDEN ADAY

AHMET BEŞENK 14 yıl boyunca Diyarbakır Ticaret Borsa Başkanlığı yapan Fahrettin Akyıl, 4,5 yıl aradan sonra tekrar adaylığını koydu

AKYIL, YENİDEN ADAY
AHMET BEŞENK

14 yıl boyunca Diyarbakır Ticaret Borsa Başkanlığı yapan Fahrettin Akyıl, 4,5 yıl aradan sonra tekrar adaylığını koydu. Mevcuttaki yönetimlerin başarı grafiklerinin düşük olduğuna değinen Akyıl, Diyarbakır Ticaret Borsasının işlevselliğini yeniden güncellemek için aday olduğunu söyledi.

Oda ve borsa seçim tarihlerinin yaklaşması ile birlikte kulvarlarda da hareketlilik başladı. Uzun yıllar Diyarbakır’da Ticaret Borsası Başkanlığı yapan Fahrettin Akyıl, gördüğü lüzum üzerine adaylığını koyduğunu duyurdu.

Düzenlediği bir basın toplantısı ile yönetimini tanıtan Fahrettin Akyıl, 1999-2013 Yılları arasında toplam 14 yıl boyunca Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüğünü hatırlatarak şunları kaydetti: “Bu 14 yıl içerisinde 2002-2013 yılları arasında 11 yıl boyunca TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttüm. Bu görev Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yalnızca Diyarbakır’ı temsilen tarafıma verildi. Yine bu görevim sırasında TOBB’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden sorumlu oldum ve başarılı bir şekilde görevimi ifa ettim.

Göreve geldiğimiz 1999 yılında Borsa Hizmet Binamızın ne halde olduğunu biliyorsunuz. Bu hali sizlere dağıttığımız resimlerde de görmektesiniz. 1999 yılında göreve gelir gelmez çok hızlı bir şekilde yeni hizmet binamızın inşaatına başladık ve 2000 yılında bitirerek üyelerimizin ve Diyarbakır’ımızın hizmetine sunduk. Yok olan ipekböcekçiliğinin yeniden eski günlerine kavuşması için Kulp ilçemizde yürüttüğümüz İpekböcekçiliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında onlarca dut ağacı dikilerek ipekböcekçiliğini geliştirdik. Bölgemiz ve İlimiz için adeta nefes kaynağı olan GAP projesinin sulama yatırımlarının hızlandırılması için Borsamızda ve ilimizde büyük bir kamuoyu oluşturduk. Bu işin bir an önce bitmesi için gerekli adımlar tarafımızca atıldı. TOBB İmam Hatip Lisesi, TOBB İlk Öğretim Okulu ve Topraktaşı Köyü İlk Öğretim Okullarını TOBB ile kazandırdık. En büyük hedefimiz olan Üniversite için gerekli çalışmaları başlattık. Maalesef bu çalışmaları biz görevi bıraktıktan sonra yapılmadı.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini İlimize bizler kazandırdık. Bu konu daha yapılacak çok var. Onları da göreve gelirsek hızlı bir şekilde yapacağız. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) başvuruları için üyelerimiz ve halkımız Şanlıurfa ve Gaziantep illerine gidiyorlardı. TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütürken kendi girişimlerimizle bu iki Müdürlüğün ilimizde kurulmasını sağladık ve her iki müdürlüğümüze Borsamız Hizmet Binasında yer tahsis ettik. Borsa işlem hacmimizi her yıl arttırarak TOBB’deki delege sayımızı da bu yönde arttırdık. Göreve geldiğimiz zaman 1 olan delege sayımız yıldan yıla artı ve en yüksek sayıya ulaştık. Bu sayımız maalesef yerinde kaldı. Öyle ki Kızıltepe, Nusaybin gibi ilçe borsalarının delege sayıları neredeyse Diyarbakır delege sayıları ile aynı duruma geldi.

Lisanslı depoculuk ile ilgili çalımlar bizim dönemimizde başladı. Son 4 yıl içinde bu konu ile ilgili hiçbir şey yapılmadı. Şimdilerde seçim için dillendirilen konu bizim dönemimizle bambaşka bir ivme kazanacaktır.Bizler bu değerli ekiple beraber keyfi uygulamalara son verip, kanun tüzük ve yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkilerle hareket edip üyelerimize ve bu güzide şehre hizmet etmek için Güçlü Borsa Güçlü Diyarbakır sloganıyla beyaz liste ile Diyarbakır Ticaret Borsasına Adayız.” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER