AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ
Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasını protesto etmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapacağı açıklama için toplanan HDP’nin milletvekilleri, bel
![AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ](https://www.ozdiyarbakirgazetesi.com/images/haberler/2019/08/HDP-1.jpg)
- 21-08-2019 10:20
Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Dün de Büyükşehir Belediye binası önünde partililer toplanırken, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Başkanı Mehmet Arslan, Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran geniş güvenlik önlemlerinin eşliğinde Diyarbakır’da basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması sırasında polis toplanan partililere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde dün saat 11.00’da yapacağı açıklamaya katılmak için Eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleri ve belediye başkanları Yenişehir ilçesindeki Lise Caddesi’ne geldi. Güvenlik güçlerinin sıkı önlemler aldığı bölgede Temelli’nin açıklama yapacağı sırada polis, milletvekillerine ve belediye eşbaşkanlarına tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalede HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Feleknas Uca’nın yaralandığı bildirildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...