USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

YENİ ANAYASAYI GÖRÜŞTÜLER

YENİ ANAYASAYI GÖRÜŞTÜLER

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin yeni anayasayla ilgili önerileri kapsamında Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı'yı ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin yeni anayasayla ilgili önerileri kapsamında Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı'yı ziyaret etti.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı'yı Diyarbakır'daki genel merkezlerinde ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, herkesin kendini içerisinde ifade ettiği bir anayasanın oluşması için görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette iki lider, yeni anayasa hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki lider, baş başa görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlam, yeni anayasa çalışmalarında takip edilmesi gereken yol ve yöntemler konusunda HÜDA PAR’ın görüşlerini Akıcı'yla paylaştıklarını ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ve buna mukabil görüşmenin verimli geçtiğini söyleyen Sağlam, ülkenin ihtiyacı olan anayasanın yürürlüğe girmesi, tartışılması, herkesin kendini içerisinde ifade ettiği bir anayasanın oluşması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Sağlam, "Her kesimle konuşmaya başlar, görüşlerimizi özgür bir ortamda hiçbir çerçeve ve kırmızıçizgi olmadan ifade edebilirsek, herkes bu anayasada ne istiyor, temel hak ve özgürlükler konusunda nasıl bir anayasa ve yaşam istiyor? Bunu rahatlıkla ortaya koyup kendini ifade edebilirse herkesin kabul edebileceği bir anayasanın yapılabileceğine inanıyorum. Bu çok uzak değildir. Yeter ki biz tabular oluşturmayalım, herkes kendini ifade edebilsin ve ne istediğini her platformda dile getirebilsin.

Meclis'te yapılan çalışmalara rehberlik edecek, belki onlara ikazda bulunacak düşüncelerin, olmazsa olmazların ifade edilmesi açısından bu görüşmelerin çok ehemmiyeti var. Bundan sonra da inşallah daha geniş platformlarda -anayasalarda nelerin olup olmaması gerektiği konusunda- halkımızın uzun yıllardan beri çektiği sıkıntıları bertaraf etmek için düşüncelerimizi dile getireceğiz." ifadelerini kullandı.

KDP Genel Başkanı Akıcı da yeni anayasa çalışmaları kapsamında bir takım çalışmaların yürütüldüğünü, bu anayasanın yeniden şekillendirmek amacıyla siyasi partilerle görüşmelerin gerçekleştirildiğini kaydetti. (İLKHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...