USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

“HEKİM SADECE REÇETE YAZAN OLMAMALIDIR”

“HEKİM  SADECE REÇETE YAZAN OLMAMALIDIR”

Dicle  Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanlığı ile  6

Dicle  Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanlığı ile  6. Sınıf  koordinatörlüğü  tarafından D.Ü. Tıp Fakültesinden  mezun olacak intörn hekimlere yönelik Acil Yaklaşımlar Sempozyumu yapıldı. .

D.Ü. Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan Acil Yaklaşımlar Sempozyumuna  Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Veysi Akpolat, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Işık, , 6. Sınıf Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Küçüköner, Dr. Zuhat Urakçı  ve İntörn hekimler katıldı.

  1. Sınıf Koordinatör Doç.Dr. Mehmet Küçüköner konuşmasında; “ Bu sempozyumda 6.sınıf öğrencilerimizi  hekimliğe uğurlarken,  öğrencilerimizin  görev yapacakları  yerlerde karşılaşabilecek  acil yaklaşımlar  konusunda  bilgileri tekrarda konuşma fırsatı  bulduk.  “ dedi.


Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Veysi Akpolat, İntörn Doktorlara yönelik yaptığı konuşmada, İntörnlükte pratiğin önemli olduğuna vurgu yaprak;  “ Hepiniz farklı liselerden, farklı sosyoekonomik ortamdan ve farklı coğrafyalardan geldiniz. Kendinizi garip hissetmeyiniz. Sizler ailemizin bir parçasısınız. Bizden eğitim istediğiniz sürece biz arkanızdayız.  Ne kadar öğrenirseniz doktorluk hayatınızda o kadar başarılı olursunuz.” dedi.

Daha sonra Dr. Zuhat Urakçı, dahiliye konusunda sunum yaptı. Dr. Zuhat Urakçı sunumunda  inselin eksikliği, ağır laboratuar semptomları ve bulgular hakkında sine vizyon eşliğinde detaylı bilgiler verdi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Işık’da konuşmasında İntörn Hekimlere hekim ve hekimlik konusunda  bilgiler verdi. hekimliğin tarifini de yapan Işık;  “Beyaz önlüğün içerisinde yer alan, bilgi birikimi emarelerini taşıyan, en bilimsel en insancıl, en mütevazi ve en özverili biridir hekimlik.  Bunu özetlersek bana göre,   bilimsel, insancıl, mütevazı, özveri ve tutkudur hekimlik.” Şeklinde özetledi.
Prof.Dr. Recep Işık, İyi hekim ve hekimlik konusunda bilgi verdi ve tecrübelerini anlattı.  Işık  konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Hekim, sadece hasta muayene edip  reçete yazan  değil,  toplumun hastalıklarını  yok etmeye,  insanları daha  mutlu bir ortamda  ve sağlık içinde  yaşatmaya uğraşan  bir hekim olmalıdır. İyi bir hekim, insan sevgisini taşır, fedakar olmalıdır, karşılık beklemeden özverilerde bulur. Alçak gönüllüdür. Bilim yapan. Öğreten yol gösterendir.  Devamlı okuyacak, araştıracak kendini geliştirendir. İyi bir Hekim tıp etiği ve yasaları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Bir hekim olarak kendinize ve çocuklarınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız hastalarınıza da öyle davranın “ tavsiyesinde bulundu.

Dicle Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin dünü ve bugününü de anlattı. Prof. Dr. Recep Işık, 37 yıllık meslek hayatının 35 yılını D.Ü: Tıp Fakültesinde çalışarak geçirdiğini ifade eden Işık,

Tıp Fakültesinin büyük hayallerle kurulduğunu,10 gönüllü Diyarbakır insanının 1960 yılında büyük çabalar sarf ederek 1966 yılında Ankara Üniversitesine bağlı olarak Tıp Fakültesinin  kurulduğunu, Fıskayasındaki tarihi bir mekanda ve barakalarda ders gördüklerini, 1982 yılında da Tıp Fakültesinin bu günkü yerine taşındığını ve şimdiye kadar  da 4 bin 742 mezun verdiğini söyledi. KEREM  DOĞAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...