USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

Dijital medyanın önemli yayınlarından Gazete Duvar, yayın durdurma kararı aldı. Kararı açıklayan Vedat Zencir, “Google’ın algoritma değişikleri ile birlikte birbirini tetikleyen ve devamının da geleceğini düşündüğümüz çok ciddi gelir kayıplarına uğramaya başladık” dedi.

özDiyarbakır – Dijital medyanın önemli yayınlarından Duvar, Google’da algoritma değişiklerinin ve artan maliyetler nedeniyle yayınını durdurma kararı aldığını açıkladı.

Gazetenin sahibi Vedat Zencir ise Google’ın algoritma değişikleri ile birlikte birbirini tetikleyen ve devamının da geleceğini düşündüğümüz çok ciddi gelir kayıplarına uğramaya başladıklarını belirterek, “Bunun yanısıra Türkiye’deki enflasyonist ekonomik politikalar ve krizler gazete maliyetlerini son yıllarda neredeyse ikiye katladı. Mevcut koşullarda yönetim olarak zaten yeteri kadar zor ve riskli olan bu mesleği yapan arkadaşlarımızdan daha fazlasını istemek zorunda kalacağımız fedakarlıkların vicdani yükünü taşıyamayabilirdik” ifadelerini kullandı.

Duvar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, yayınlarına bu aşamada ara verdiklerini duyurdu.

Avşar, “Geldiğimiz noktada, sürdürülebilirlik konusundaki tüm ısrarcı senaryolar öncelikle bel kemiğimiz olan çalışma barışını bozarak, yarattığımız bu muhteşem geleneği gölgelerdi. Arkadaşlar, başından itibaren sahiplendiğiniz bu projede, siz inanılmaz bir fedakarlıkla çalıştınız. Çünkü burası sizin gazeteniz. Biz de yönetim olarak, sizden bizim utanacağımız şartlarda çalışmanızı isteyecek hiçbir teklifte bulunmadık.

Devamlılık için küçülme de dahil bütün senaryolar ne yazık ki birlikte duvar olarak yarattığımız bütün değerleri ve misyonumuzu, başta çalışma barışımız olmak üzere tarumar edebilirdi. Her şeyi bu güne kadar yaptığımız gibi göze alırdık, ama bunu yapamazdık. Son olarak, keşke bu süreci söz verdiğimiz gibi beraber tartışıp konuşup öyle eyleye bilseydik. Ama ne yazık ki, ne zaman ne de şartlar, bize bu imkanı sunmadı. Bunun için hepinizin beni anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

Şimdilik “elveda Duvar” demeden, sizden tek bir ricam var. Bu rica, gazeteye ilk ve son müdahalem olsun. Lütfen başlığı “Gazete Duvar’ı kapatıyoruz” diye atmayın. “Gazete Duvar’ı donduruyoruz” diye atın.

Hepinize sonsuz teşekkürler. Sizinle beraber bu yolcuğa çıkmak inanılmaz bir serüvendi. Sonrasında Duvar olur, olmaz; biz hep birlikte bir gelenek yarattık. Bu geleneğin her bir taşıyıcı tuğlası sizsiniz. Hoşçakalın, tekrar sonsuz teşekkürler.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR