USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Evin avlusunda mezar bulundu

Evin avlusunda mezar bulundu

Şanlıurfa'da Eyyübiye Mahallesi'nde bir evin avlusunda bulunan kaya mezarı, Kültür Envanteri Projesi kapsamında envantere kaydedildi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür Envanteri Projesi kapsamında Eyyübiye Mahallesi'nde bir evin avlusunda bulunan kaya mezarının envantere kaydedildiğini açıkladı.

Tek odalı yapıya sahip kaya mezarının bir duvarında, sol kolu üzerine uzanmış bir erkek rölyefi bulunurken, diğer iki köşede ise iki kanatlı kadın rölyefleri yer alıyor. Odanın farklı noktalarında da çeşitli rölyeflerin bulunduğu belirtildi.

Giriş kapısının iç kısmında, aşı boyasıyla işlenmiş ancak tahribat nedeniyle okunamayan bir yazıtın olduğu ifade edildi.

İlk kez kayıt altına alınan kaya mezarının iç süslemeleri ve yazıtı ile benzerlerinden farklı bir yapıya sahip olduğu kaydedildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ