USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

EVDE EĞİTİM’ HAYATA BAĞLADI

EVDE EĞİTİM’ HAYATA BAĞLADI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde beyninde tümör olan ve 6 kez ameliyat geçiren 6’ncı sınıf öğrencisi Bünyamin Toraman, evde gördüğü eğitimle hayata bağlandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde beyninde tümör olan ve 6 kez ameliyat geçiren 6’ncı sınıf öğrencisi Bünyamin Toraman, evde gördüğü eğitimle hayata bağlandı. Öğretmenlerinin ilgi gösterdiği Toraman’a, müzik öğretmeni de moral vermek amacıyla beste yaptı.

Silvan’da 2 yıl önce beyninde tümör olduğu tespit edilen 6’ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Bünyamin Toraman, hastalığı nedeniyle bir süre eğitimden uzak kaldı. Toraman’ın okula gidemediğini ve bu duruma üzüldüğünü öğrenen okul yöneticileri, Milli Eğitim Bakanlığının 2010’da çıkardığı “Evde eğitim hizmetleri” yönetmeliği çerçevesinde evinde eğitim vermeye başladı. Hastalığı yüzünden 6 kez ameliyat olan Toraman, kendisine evde eğitim veren öğretmenlerinin ilgisiyle hayata bağlandı. Toraman’a Müzik Öğretmeni Buket Sağlam da moral vermek amacıyla şarkı besteledi. Toraman ve Sağlam'ın birlikte seslendirdiği şarkı sosyal medya sitelerinde beğeni üstüne beğeni alıyor.

Hastalığı yüzünden okula gidemediğini ve bu nedenle öğretmenlerinin kendisine evde ders verdiğini anlatan Toraman, “Bu hastalıkla karşılaştığım günden beri hastalığımı hiç düşünmedim. Sadece arkadaşlarımın arasına katılmak istiyorum. Hiç umudumu kaybetmedim. İlerde şarkıcı olmayı istiyorum. Beşiktaş’ı çok seviyorum. Beşiktaş maçlarına gitmeyi çok isterim ama hastalığım yüzünden gidemiyorum. Bütün hocalarımı çok seviyorum. Buket hocanın bana yazdığı şarkıyı onun için ezberledim ve onunla birlikte düet yaptık. En çok sevdiğim sanatçı Haluk Levent'tir. Onunla tanışmayı çok istiyorum. Onu görürsem ona onu çok sevdiğimi söyleyeceğim” dedi.

Hasta öğrencisi için beste yapan Vatan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Buket Sağlam, "Bünyamin ile sene başında tanıştık. Bünyamin okula geldiğinde müzik dersine geldi ve ben şarkı söylemek istediğini söyledi. Maskesiyle benim yanıma geldi ve çok dikkatimi çekti. Hemen hikayesini öğrenmek istedim. Sonra Bünyamin şarkı söyledi ve sesini çok beğendim. Sonrasında hikayesini öğrendiğimde çok etkilendim ve birbirimize çok bağlandık. Bünyamin de müziği çok sevdiği için ve ilerde şarkıcı olmak istiyor. Şarkıcı olmayı istediği için aramızda çok güzel ve özel bir bağ oluştu. Bünyamin okula gelemiyor okulda mikrop kapma riski yüzünden ve evde eğitim alıyor. Bir öğretmen arkadaşımız evde Bünyamin'in yaptığı resmi görüyor. Bünyamin'in yaptığı resimde balonun içinde umudunu kaybetme yazıyordu. Bana bunu gönderdi ve ben de bu yazıdan çok etkilendim. Ağlamaya başladım gözyaşları içinde ona ithafen bir beste yazdım. O besteyi Bünyamin'e ilettim. Bünyamin çok sevdi ve onunla birlikte söyledik. Hala da söylüyoruz o şarkıyı. Bünyamin'e armağan ettikten sonra tüm lösemili çocuklara armağan edebiliriz. Çünkü hiçbir lösemili çocuğun umudunu kaybetmemesi gerekiyor" diye konuştu.  İHA

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...