USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakırlı çiftçilere çeltik tohum desteği

Diyarbakırlı çiftçilere çeltik tohum desteği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali İhsan Su, çiftçilere “Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ Pirinci” tohum dağıtım törenine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma” projesi kapsamında Çınar, Çermik, Bağlar, Hazro, Ergani ve Yenişehir ilçelerinde 110 çiftçiye 180 ton çeltik tohumu yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonu önünde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın onun yönetiminin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

“Pirincimizi geliştirme ve yaygınlaştırma projeleri üretiyoruz”

Tarım sektörü olarak buğday, arpa, pamuk ve benzeri ürünlerde kentte çok önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu:

“Çok özel seçenekler var. Bu ürünlerimizden bir tanesi Karacadağ Çeltiği. Sadece bu bölge mahsus, bu bölgede yetişebilen. Aromasıyla, tadıyla, pişirmesiyle her yönüyle diğer Pirinçlerden yola çıkarak bir Pirinç türü. Kendi kendine pirincimizi geliştirme ve yaygınlaştırma projeleri üretiyoruz.”

Vali Su, Karacadağ Çeltiği'nin 1992 yılında GAPUTAEM tarafından tescillendiğini, 2018 yılında da coğrafi olarak tescillendiğini anımsattı.

Vali Ali İhsan Su, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Karacadağ Çeltiği'nin bölümlerinin yaygınlaştırılması hedeflerimiz arasında. Her yıl çalışmalarımızı çiftçilerimizin tasarrufu, çiftçilerin daha çok ekim yapması ve onların daha çok gelir elde etmesi, sahibi bu türün daha çok tüketmesi için de çalışmalarımızı bütün gayretimizle sürdürmeye devam etmesi. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun, bol kazançlar dileriz.”

Konuşmaların ardından yapılan tohumlama yönetimi ve toplu fotoğraf çekmeyle program sona erdi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcıları ve Daire Başkanları ile çiftçiler katıldı. (İLKHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...