USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da kaçak elektrik cezasına öfkelen şahıslar elektrik şirketini bastı

Diyarbakır’da kaçak elektrik cezasına öfkelen şahıslar elektrik şirketini bastı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, kaçak elektrik kullanımına karşı uygulanan idari para cezaları büyük bir tepkiyle karşılandı. Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde, tarımsal sulama yapan aboneler arasında tespit edilen kaçak kullanımlar, Dicle Elektrik tarafından cezalandırıldı. Ancak, cezaların duyulmasının ardından “Ekip gelmedi” gibi iddialarla öfkelenen yaklaşık 50 kişilik bir grup, Dicle Elektrik'in ilçe binasına yürüdü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, kaçak elektrik cezalarına öfkelenen yaklaşık 50 kişilik bir grup, Dicle Elektrik'in hizmet binasına saldırdı. İlçe yöneticisini darp eden ve güvenlik görevlisine ölüm tehditleri savuran saldırganlar, binaya zarar verdi. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle olay büyümeden önlendi, 3 kişi gözaltına alındı.

Kaçak elektrik cezaları ve tepkiler

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde tarımsal sulama abonelerinin bulunduğu Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde kaçak elektrik kullanımı tespit edildi. Bu kullanımlarla ilgili olarak, Dicle Elektrik tarafından idari para cezaları uygulandı. Ancak, cezaları duyan bazı kaçak elektrik kullanıcıları, “Ekip gelmedi, şirket kafasına göre ceza kesiyor” iddialarıyla ilçe merkezinde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Dicle Elektrik İlçe İşletme binasına yürüdü ve burada saldırgan bir tutum sergiledi.

İlçe yöneticisine saldırı ve güvenlik görevlisine darp

Saldırgan grup, görüşmek istedikleri ilçe şefini odasında darp etmeye çalıştı. Araya giren güvenlik görevlisini darp eden öfkeli kalabalık, binadan çıkarken camları kırarak zarar verdi. Olay yerine gelen polis ve jandarma, taşkınlığın büyümesini engelledi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından 3 saldırgan gözaltına alındı.

Şirketten açıklama: Kaçakla mücadelede teknoloji ve Ar-Ge rolü

Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadelede teknolojik altyapısını kullanarak çalışmalarına devam ediyor. Akıllı şebekeler, uydu gözlemleri, drone’lar ve yapay zeka gibi ileri teknolojilerle, kaçak elektrik kullanımını tespit edebilecek yeteneklere sahip olan şirket, “‘Ekip gelmedi’ gibi bahaneler gerçekleri yansıtmamaktadır” açıklamasında bulundu. Ayrıca, kaçak elektrik kullanımının şebekeye ve ekonomiye verdiği zarara dikkat çekildi.

Dicle Elektrik’in 6 ildeki hizmet alanındaki kayıp-kaçak oranını %76'dan %37'ye düşürmesinde teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarının büyük katkısı bulunuyor. Şirket, 2.2 milyon abonesinin yarısını akıllı şebekeye entegre ederek, uzaktan kaçak tespiti yapabilme kapasitesine sahip.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ