USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da afet yönetiminde iş birliği adımı

Diyarbakır’da afet yönetiminde iş birliği adımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle birlikte afet yönetiminde yerel koordinasyonu güçlendirmek amacıyla önemli bir toplantı düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle afet ile mücadelede yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliği temelinde toplantı düzenledi.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, “Yerel yönetimler ve afet” konulu toplantı düzenlendi. İlçe belediyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Afet Yönetim Politikaları ve 2025-2029 Stratejik Plan kapsamında hedeflenen çalışmalar ile belediyelerin destek çözüm ortağı olduğu Türkiye Afet Eylem Planı (TAMP) ve İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hakkında bilgiler verildi.

Fikir alışverişinde bulunuldu

Afet İşleri Dairesi Başkanı Azat Yıldız’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Afet Şube Müdürlüklerinin önemi, henüz açılmayan belediyelerde müdürlüklerin açılması yönünde çalışmaların yürütülmesi, arama kurtarma akreditasyon çalışmalarının yürütülmesi, belirlenen toplanma alanlarının revizyonu, kullanıma uygun getirilmesi ve yapı stok çalışmalarının yürütülmesi başlıkları tartışıldı.

İkinci toplantı 25 Nisan’da yapılacak

Toplantıda koordinasyon toplantılarının sürdürülmesi kararı alınarak bir sonraki toplantı tarihi 25 Nisan olarak belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ