USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Dicle Üniversitesi Gazetecilik bölümü merak edilenler!

Dicle Üniversitesi Gazetecilik bölümü merak edilenler!

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde yeni açılan, henüz mezun vermemiş İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü ile ilgili merak edilenleri bölümün hocalarına sorduk.

Safa Nur ORHAN- ÖZ DİYARBAKIR/ ÖZEL - Dicle üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü Hocaları Dr. Öğretim Üyesi FahrünNisa Kazan ve Halkla ilişkiler Bölümü hocalarından Doçent Doktor Aslı Aydemir ile Öz Diyarbakır Gazetesi olarak röportaj gerçekleştirdik.

İletişim alanında en iyi üniversite tanımlaması sizce var mıdır?

Biz akademisyeniz bizce en iyi fakülte tanımlaması yanlıştır çünkü mesela Dicle Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi yeni açıldı. Daha ilk mezunlarımızı bile vermedik 3. sınıflar var bu sebeple yıllardır İletişim Fakültesi olan bir üniversiteyle, bölümü yeni açılan bir üniversiteyi karşılaştırmak yanlış olur ve adil olmaz.

İletişim fakültesinden merak edilenleri biraz anlatır mısınız?

İletişim fakültemizde 3 bölüm var. Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla ilişkiler ve tanıtım bir de Gazetecilik Bölümü. gazetecilik bölümü yeni açıldı Henüz mezun vermedi 3. Sınıflar var daha önce sizlerin de bildiği gibi 1. Ve 2. Sınıflara Teorik eğitim veriyorduk bu yıl 3. Sınıflarla birlikte ilk defa uygulamalı sürece de geçtik.

Program yeni olmasına nazaran altyapınız var mı? Uygulamalı dersler için araç gereçler vs. uygun mu?

Evet üniversitemiz bölüm yeni olmasına rağmen öğrencilerin en iyi şekilde yararlanabilmesi için altyapıyı oluşturdu. Çekim alanlarımız, kameralarımız uygulama birimlerimiz mevcut ve uygulamalı eğitime hazır bekliyor.

En çok merak edilen Öğrenciler üniversitelerde sahaya uygun mu hazırlanıyor?

2.sınıflarımız var ve onlar da sadece teorik eğitim gördükleri için sahaya yetersiz olabilirler Zorunlu stajımız yok Öğrencilerimiz isterlerse alana yönelebilirler.

Bölümünüz hakkında neler bekliyorsunuz henüz yeni açıldı?

Biz beklemeyiz, akademisyeniz inşa ederiz. Hocanın en büyük beklentisi anlattığı dersin karşılığını almak, öğrencisinin başardığını görmektir. Bizim beklentimiz olmaz. Bu şehrin bu üniversiteden beklentisi olur.

Öğrenciyi sahaya hazırlamak adına ne düşünüyorsunuz?

Biz 1.ve 2. Sınıfta öğrenciye alanda kullanması için teorik eğitim veriyoruz.  3. Ve 4. Sınıflarda ise uygulamalı eğitim alanlarına göre seçmeli eğitim veriyoruz orada öğrenci alanına göre kendisine seçmeli ders çerçevesi çıkarıyor. Biz tamamını harmanlayarak ders programları oluşturuyoruz zaten öğrenci danışmanıyla kendi yol haritasını oluşturarak çalışmalar yapıyor.

Üniversitede verilen eğitim saha ile örtüşüyor mu ?

Örtüşen derslerde var tabi ki üniversitenin görevi zaten tüm sahayı kapsayacak şekilde ders vermek değildir ki hangi üniversiteye gidersen git dersler farklılaşır akademik eğitimle saha birebir örtüşecek bir şey değildir bu tüm bölümler için böyledir biz burada yemeğin tarifini veriyoruz sonra onlar gidip sahada kendilerince yemeği pişiriyorlar. Biz burada sahaya özgü eğitim veremeyiz ki çünkü saha tek tip değildir. Bizim eğitim aldığımız dönemde mesela röportaj teknikleri dersinde eğitim veren hocamız Alman ekolündendi diğer dersin haber dersinin hocası yerel basından gelmeydi biz hocalarımızı gördük her biri farklı ekole göre haber yazma şablonu uyguluyor ve bu sahada da bu şekilde olur.

Stajların sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü düşünüyor musunuz?

Stajlar bizim zorunlu stajımız yok ancak staj yapmak isteyen öğrencilerimiz stajlarını cumhurbaşkanlığının açmış olduğu staj programı üzerinden sağlıklı bir şekilde yürütebiliyorlar.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...