USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ AYRIM YAPMADAN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ AYRIM YAPMADAN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük ve Güçlü Türkiye hayallerini, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, milletin tüm fertleriyle gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ülkemizin geleceğine ilişkin her viz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük ve Güçlü Türkiye hayallerini, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, milletin tüm fertleriyle gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ülkemizin geleceğine ilişkin her vizyonu, her projeyi sizlerle birlikte hayata geçirecek şekilde tasarlıyor ve uyguluyoruz”  dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir ziyaretinde, girişimci, çiftçi, öğrenci, sporcu, sanatçı ve emekçi kadınlarla bir araya geldiği "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programının görüntüleri paylaşıldı.

Sazova Parkı'ndaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir ziyaretinin son programında, kadınlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyük ve Güçlü Türkiye hayallerini, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, milletin tüm fertleriyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin geleceğine ilişkin her vizyonu, her projeyi sizlerle birlikte hayata geçirecek şekilde tasarlıyor ve uyguluyoruz." dedi.

Türkiye'de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettikleri dönemin, kendi dönemleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunu iddialı bir şekilde ifade ediyorum, her kesimden kadınımızın potansiyelini kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesini sağlayacak altyapıyı biz kurduk, imkânları sağladık, engelleri ortadan kaldırdık. Özellikle kadınlarımızın, eğitim ve üretim alanında katettikleri mesafe gerçekten tarihi bir başarının ifadesidir. Eşimin, kız çocuklarımızın okula gitmesinden lise eğitimi tamamlama programına kadar bu çerçevede başlattığı her girişime samimiyetle destek oldum ve bunun ilkini de Şanlıurfa'da başlattık. Ülkemizde partisinde gerçek anlamda kurumsal ve etkin kadın kolları teşkilatını kuran ilk parti, AK Parti'dir. Siyaset yanında bürokraside ve iş dünyasında kadınlarımızın hak ettikleri yeri almak için verdikleri mücadelenin de hep yanında oldum. Kadınları sadece aile işletmesinin bir unsuru olmaktan çıkartıp, müstakil bir girişimci, müstakil bir üretici, müstakil bir iş insanı haline getiren her adımı destekledim. Ülkemizde artık öğretmeninden akademisyenine, bankacısından yargısına kadar her yerde kadınlarımız nüfus içindeki oranlarına yakın temsil düzeyine sahiptir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elbette hala katedilmesi gereken çok mesafe olduğunu belirterek, "Ama kazanımlarımıza baktığımızda bundan sonrası için daha umutlu olmamız, daha büyük hedefler koymamız konusunda herhangi bir mani göremiyorum." diye konuştu.

"Kadınlarımızı daha çok desteklemekte kararlıyız"

Kadınları hayatın her alanında desteklerken, onların aile içindeki konumlarını, özellikle de anne vasıflarını asla ihmal etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz bu konuda da eksiklerimiz olabilir. Önümüzdeki dönemde, eğitim ve üretim sürecinde olduğu gibi aile içindeki konumları itibarıyla da kadınlarımızı daha çok desteklemekte kararlıyız. Bazı sapkın beyinler, kadınların hayatın diğer alanlarındaki yerleri ile aile içindeki yerini birbirinin alternatifi görebilir. Batı'da olduğu gibi kadını özgürleştirmek adı altında en bayağısından bir meta haline dönüştürme hevesinde olanlara şahsen biz meydanı bırakmayacağız. Kadını evinden, ailesinden ve evlatlarından tamamen koparmayı hedefleyen bu anlayışın aslında onların eğitim-öğretim, üretim, istihdam ve sosyal hayattaki rollerini de hazmedemediğini düşünüyorum. Biz medeniyetimizin ve ahlakımızın gösterdiği istikamette, kadını ve erkeği tıpkı yaratılışta olduğu gibi hayatın her alanında birlikte mücadele eden yoldaşlar olarak görüyoruz. İnsanın eşref-i mahlûkat sıfatının, diğer tüm vasıfların önünde ve üstünde olduğunu asla unutmuyoruz. Geçmişte yapılan hiçbir hata, hiçbir kötü örnek bizim referansımız olamaz. Biz ilk insanlar Hazreti Adem ile Hazreti Havva'dan beri herkesin Allah önünde eşit olduğuna, farkın takvada ortaya çıktığına yürekten inanıyoruz. Bugünkü buluşmamızın ülkemizde kadınlarımızın haklarını, hukuklarını, haysiyetlerini özellikle koruma konusunda katettikleri mesafenin hatırlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Aynı şekilde bundan sonra yapmamız gerekenlerle ilgili de karşılıklı fikir teatisinde bulunacağımızı ümit ediyorum."

Kadınların sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sözü programa katılan kadınlara verdi, sorularını yanıtladı.

Engellilerle ilgili kapsamlı çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden bir engelli annesi, toplumdaki değişik engel türlerinden dolayı farklı ihtiyaçlar olabildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellilerin, topluma ve ekonomik hayata katılımını çok önemsediklerini belirterek, konuyla ilgili ilk çerçeve düzenlemesi olan engelliler hakkındaki kanunu 2005'te çıkardıklarını hatırlattı.

Engellilerin haklarına ilişkin sözleşmeyi de 2007'de ilk imzalayan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, engellilerin karşılaştığı her türlü zorluğun aşılması için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Engellilerin, ailelerinin yanında, sosyal çevrelerinden ayrılmadan bakımlarına çok önem verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mümkün değilse, engellilerin kurumlarda bakımının sağlandığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca engelli vatandaşları kamuda istihdam ettiklerini ya da kendi işlerini kurmaları için onları desteklediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelli vatandaşlarımızın farklı engellilik türleri var, bunu biliyoruz. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızla ilgili engel türüne göre tematik uygulamalara da ağırlık vermeye başladık, otizm eylem planı bunların ilkiydi. Engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yanında olmaya devam edeceğiz, hiç endişeniz olmasın." dedi.

Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık

Sarıcakaya ve mahallelerindeki kadınlar olarak girişimci kadın kooperatifi kurduklarını, ürünlerin etiket ve barkodunu da aldıklarını belirten bir kadın girişimci de daha da pozitif ayrımcılık istediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kadınların ve engellilerin kooperatif kurmalarını kolaylaştıracak Kooperatif Yasası'nın Meclis'ten yeni geçtiğini hatırlattı. Yapılan düzenlemeyle çoğunluğu kadınlardan oluşan kooperatifler, kadın emeğini değerlendiren kooperatifler, bir de çoğunluğu engellilerden oluşan kooperatiflere pozitif ayrımcılık getirdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çerçevede, bazı ödeme mükellefiyetlerini de kaldıracağız. Kooperatifin kuruluş aşamasında ve faaliyet dönemindeki ticaret sicili müdürlüğünde tescil ve ilan ücreti ödenmeyecek. Ticaret odasına kayıt ücretleri yıllık aidatlar, munzam aidatlar olmayacak. Kadın kooperatiflerimizin ve engelli kooperatiflerimizin daha da yaygınlaşması, daha da verimli olması için bu düzenlemeyi getirdik, hayırlı olsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sazova Parkı'ndaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programda kadınların sorularını yanıtladı.

Felsefe öğretmeni ve 3 çocuk annesi Fatma Betül Düzgün'ün, kadına şiddetle mücadelenin ŞÖNİM'lerle (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) desteklendiğini, bunların sayısının artırılması gerektiğini belirterek, bu konudaki düşüncelerini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı duruşlarının net olduğunu ifade etti.

Şiddete karşı "sıfır tolerans" dediklerini ve bu sorunla yıllardır topyekûn bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ilgili kurumlarla bunun üzerine kararlılıkla gittiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak haziran ayında yayımladıkları genelge ve sonrasında açıkladıkları kapsamlı eylem planıyla bu konudaki yol haritalarını çizdiklerine işaret ederek, "81 ilimizdeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, yani kısa adıyla ŞÖNİM, aslında tabii bunu 81 vilayetin tamamında, hatta bazı yerlerde büyük ilçelerimiz dâhil bunları gerçekleştirmemiz, bu adımları atmamız, bunun yanında tabii bir de kadroları kurmamız, bunlar çok çok büyük önem arz ediyor." dedi. (İLKHA)

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...