USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Bismil’de gasilhane hizmet binası açıldı

Bismil’de gasilhane hizmet binası açıldı

Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin güç birliğiyle inşa edilen modern gasilhane hizmet binası, ilçede cenaze işlemlerini kolaylaştıracak bir adım oldu

Seyfettin EKEN/ ÖZ DİYARBAKIR HABER - Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle Bismil'de cenaze işlemleri için modern bir gasilhane hizmet binası inşa edildi. 250 dönümlük mezarlık alanı içinde yer alan bu yeni bina, bölge halkına kolaylık sunacak.

Yeni gasilhane, cenaze hizmetlerini bir arada sunuyor

Bismil'de yapılan gasilhane hizmet binasında, cenaze yıkama, kefenleme ve tabuta konulma işlemleri gibi bir dizi hizmet sunulacak. Kadın ve erkek gassallarının görev alacağı bu hizmette, cenaze yakınlarının taleplerine göre, cenaze namazı için istenilen camiye nakil ve mezarlığa defin işlemleri de gerçekleştirilecek. Cenaze işlemlerinin tüm aşamaları, bu modern binada profesyonel ekip tarafından sağlanacak.

Bismil'deki yeni tesis, 120 bin kişiye hizmet verecek

TOKİ mevkiinde tamamlanan gasilhane, Bismil ilçesi ve çevresindeki 210 köy ile toplam 120 bin kişiye hizmet vermeyi hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ