Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak müfredat değişikliğiyle ilgili bir çalışma sürecinde olunduğunu belirterek söz konusu çalışmada Filistin ile Türkiye arasındaki tarihsel ve inanç bağının yanı sıra Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi'nin fetih harekâtı gibi başlıkları ele alan konu veya derslerin yeni müfredatta yer alması hususunda bir öneri sundu.
Öneri hakkında konuşan Tekdemir, çocuklara Filistin ve Kudüs davasını aşılayabilecek derslerin müfredat konusuna eklenmesinde yarar olduğunu belirterek Millî Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu.
"Filistin ve Kudüs davasını çocuklara aşılayabileceğimiz bir müfredat konusunun eklenmesinde yarar var"
Millî Eğitim Bakanlığının 2024-2025 eğitim öğretim yılından başlamak suretiyle müfredat değişikliğiyle ilgili bir çalışma başlattığını ve haziran ayında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilgili genel müdürlükler nezdinde komisyonlar oluşturularak müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmaların startının verildiğini söyleyen Tekdemir, "Bu çalışmalar çeşitli çalıştay ve raporlamalarla belli bir yol kat etti. Burada müfredat çalışmalarının eksenini okul öncesinden başlayarak son sınıfa kadar tüm okul türleri oluşturdu. Bu müfredat çalışmaları devam ediyorken ve Millî Eğitim Bakanlığı bir müfredat değişikliğini gerektirecek projeksiyon görmüşken daha nitelikli çalışmalara yer vermek lazım. Müfredatta olması gereken çalışmaların çerçevesini biraz daha genişletmek gerekiyor." dedi.
Tekdemir, "Akademisyenlerden öğretmenlere, sivil toplum kuruluşlarından belirli alan uzmanlarına kadar çok ciddi bir ön hazırlık yapıldı ama buraya Filistin ve Kudüs davasının da ekleneceği ve bütün okul türlerinde çocuklarımıza Filistin ve Kudüs davasını aşılayabileceğimiz bir müfredat konusunun da eklenmesinde yarar var." ifadelerini kullandı.
"Çocuklarımızda Filistin davası ve Kudüs bilinci ile ilgili önemli bir hafıza oluşsun"
"Kudüs davası ve Filistin bizim asli davamızdır" diyen Tekdemir, "Kudüs ve Filistin 1917'ye kadar Osmanlı toprağıydı ve 400 yılı aşkın Kudüs ve Filistin davasıyla iç içe yaşamış bir ülkeyiz. Yine Kudüs'ü haçlılardan kurtaran Selahaddin-i Eyyubi, fetih hareketlerini Anadolu'da başlatmıştı. Anadolu insanıyla Kudüs'ü fethetmiş bir lider ve ordu komutanıdır. Dolayısıyla Selahaddin-i Eyyubi'nin liderlik vasfını, Kudüs'ü ve Filistin'i fethetme konusunda onu motive eden süreçlerin neler olduğunu, ne için Kudüs ve Filistin İslam ümmeti ve Türkiye için değerli ve kıymetlidir? bunları çocukların bilincine taşıyabilecek aktarımları gerçekleştirmek gerekiyor. Bunu da ancak okullarda müstakil ders suretinde vererek veya dersler içerisinde konu bölümleri şeklinde alarak bu bilinci verebiliriz." şeklinde konuştu.
Millî Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Tekdemir, şu ifadelere yer verdi:
Talebimiz, müfredat değişikliği hazırlıkları gündemde olduğu bir süreçte Kudüs ve Filistin davası ile ilgili meselenin de çalışmalara eklenmesi yönündedir. Bu şekilde çocuklarımız okul öncesinden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise son sınıfa kadar Filistin davası ve Kudüs bilinci ile ilgili önemli bir hafızaları oluşsun. Bir ümmet bilinci ve milli bilinç etrafında Kudüs'ü tanıyabilsin, Filistin davasını özümseyebilsin, bizim için niye bu kadar değerli olduğunun kıymetine varabilsinler. Bu anlamda müfredat değişikliği çalışmalarına Kudüs ve Filistin davasını eklememiz gerekiyor." (İLKHA)
.