1-Tek bir odayı değil tüm evi temizleyin
Mutfağı, banyoları ve ardından yatak odalarını temizlemek yerine tek hamlede bütün evi süpürebilmeniz mümkün. Paspaslama ya da toz alma işleminden herhangi birini seçip, aynı görevi evin her odasına yaparsanız temizlik daha verimli olabilir. Böylelikle temizliğe çok vakit ayırmadan daha kısa sürede tüm odaları süpürmüş olursunuz.
2-Temizlik araçlarını bir kutuda toplayın
Temizlik araç gereçleri için bir kovanız ya da bir çantanız mutlak olsun. Temizlemeniz gereken her şeyin taşınabilir tek bir yerde bulunması, işi bitirmeyi çok daha kolay hale getirir. Temizlerken alet aramak için zaman kaybetmezsiniz ve bir sonraki temizlik için bu araç gereçleri daha kolay toplarsınız.
3-Dağınıklığı toparlayın
Temizliğe başlamadan önce, odadan odaya gidin ve tüm dağınıklığı toparlayın. Eşyaları toparlarken eski olanları atıp atmama konusunda karar verin. Dağınıklıklar toparlandığı zaman evin temizliğini yapmak daha kolay olur. Eşyalar ne kadar derli toplu olursa siz de temizliğinizi o kadar kısa sürede bitirirsiniz.
4-Tezgahları dezenfekte edin
Evinizin içinde bulunan tezgahları, ev aletlerini, dolapları, kapı kollarını, ışıkları, TV uzaktan kumandalarını ve telefonları mutlaka silin. Bu yüzeyler genellikle çok fazla mikrop barındırır. Yüzeyler temizlenmediğinde mikropların artmasına ve yayılmasına sebep olur. Bu sebeple mutlaka dezenfekte edilmesi gerekir.
5-Banyo ve tuvalet temizliği önemli
Banyo ve tuvaletin temizliğine ekstra özen gösterin. Tuvalet ve banyo en çok kirlenen ve mikrop barındıran yerlerin başında gelir. Kullandığınız temizlik malzemelerini banyo ve tuvaletin içerisine bolca dökün. Ardından lekelerin ve kirlerin çözülmesi için biraz bekletin. Bekleme işleminden sonra hemen ovalayın. Böylelikle temiz bir banyo ve tuvalete kavuşun. Düzenli olarak bu işlemi yapmak temizlik yaparken daha az vakit harcamanızı sağlayacak.(Posta)
.