özDİYARBAKIR / ÖZEL HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde, çift yönlü bir caddenin 15 metrelik bölümünün kamulaştırma yapılmadığı için tek yön olarak kullanılmaya devam etmesi, trafik kazalarına neden oluyor.Vatandaşlar düzenleme talep ediyor
Özellikle akşam saatlerinde yaşanan kazalar nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, yolun tamamının çift yönlü olarak hizmet vermesi için yeniden düzenleme yapılmasını istiyor.
İstimlak sorunu yıllardır çözülmedi
2020 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Kaya Caddesi'nde yol ortasında kalan bazı yapıları kamulaştırarak yolu genişletmişti. Ancak cami, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve özel rehabilitasyon merkezinin istimlak edilmemesi nedeniyle caddenin 15 metrelik kısmı hala tek yönlü olarak kullanılıyor.
Bölgedeki sürücüler ve mahalle sakinleri, kazaların önlenmesi için yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini bekliyor.