Öz Diyarbakır- Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir bayramlaşma töreni düzenledi. Şube binasında gerçekleştirilen programa, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, şube yönetim kurulu üyeleri ve imamlar katıldı.
Törende konuşan Diyanetsen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, Ramazan Bayramı'nın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günler olduğunu vurguladı. “Ülke, millet ve İslam âlemi olarak bir Ramazan Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bayramlarımız, Müslümanlık bilincimizi yenileyen ve millet olma irademizi diri tutan önemli günlerdir” dedi.
İslam dünyasında yaşanan acılara dikkat çeken Evsen, "Bölgemizdeki karışıklıklar, Suriye’deki iç savaş binlerce Müslüman’ın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine neden olmuştur. Arakan’da yaşanan zulüm de bizleri derinden üzmektedir. Bugün, nefis muhasebesinin yanında, Müslüman kardeşlerimiz için ne yapabileceğimizi düşünme ve dua etme vaktidir," ifadelerini kullandı.
Evsen, Ramazan ayının oluşturduğu gönül bağlarının bayram vesilesiyle daha da güçlenmesi gerektiğini belirterek, "Yetimlerden yaşlılara, ihtiyaç sahiplerinden savaş mağdurlarına kadar herkese kucak açalım. Kırık kalpleri onaralım ve bayramı bayram gibi yaşayalım" dedi.
Evsen son olarak, Ramazan Bayramı'nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.