En büyük israf EKMEK’TE ekmekte yapılan israf insanların vicdanını sızlatıyor.
Fotoğrafta bir Lokantadan çıkan Ekmek israfının resmini görün ona göre karar verin.
Ekmeğin en çok israf edildiği yerler arasında ilk sırada Lokantalar, Kahvaltı Salonları, Taziyelerde Yemek Fabrikalarının taziyelerde dağıttığı ekmekler, özel okullar ve evlerdeki Ekmek israfı.
Ekmek israfını nasıl önleriz; Öncelikle Taziye evlerinden yemek verilmesin in kaldırılması, Lokantalar masalara serpme ekmek bırakacağına bu ekmek israfını önlemek için ihtiyaç kadar ekmek bırakması, fazla bırakılacak ekmekten ayrıca ücret alınacağını söylemesi, Özel okullar ekmeğin israfını önlemek için mümkün olduğu kadar az ekmek kullanması, en büyük sorunlardan biriside evlerde yapılan Ekmek israfı.
Hangi binaya girseniz mutlaka kapının önünde poşette atılmak için bir torba içinde ekmek bulabilirsiniz.
Türkiye genelindeki evleri düşünün israfı ona göre görebilirsiniz.
Bir ekmek Diyarbakır’da 400 gram ekmek 18 lira oldu, Her binada bir ekmek israfını düşünün Diyarbakır’da ekmek israfının ne kadar fazla olduğunu düşünün.
Bu israfı birde Türkiye Genelinde düşünün, bir günde tonlarca Ekmek israfıyla karşı karşıya kalacaksınız.
Türkiye’de bu israf önlenirse, Türkiye’nin dışardan Buğday İthal etmesine gerek kalmaz.
Gelin el ele verelim bu israfın önüne geçelim.