?>

Yurt dışında eğitim hayali kuranlar dikkat!

"Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

EĞİTİM - 11 ay önce

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından yönetmelik değişikliğine ilişkin alınan bilgiye göre, söz konusu değişiklik kapsamında, yurt dışı yükseköğretim kurumlarına kayıtta YKS puan şartı geldi.
Bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından geçerli olmak üzere, orta öğrenimlerini Türkiye'de tamamlayıp YKS kılavuzuna göre Türkiye'de belirli bir başarı sıralaması şartıyla kayıt yaptırılabilen programları yurt dışında okumayı planlayanların, yurt dışındaki programa kayıt oldukları yıla ait ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavında ilgili program için aranan sıralama dilimine girmeleri şartı getirildi.
 

DENKLİK BAŞVURULARI REDDEDİLECEK

Buna ilişkin belge, başvuru belgeleri arasına eklenirken başvuru esnasında kuruma ibraz edilecek. YKS'ye girmeyen ve girdiği halde ilgili program için aranan başarı dilimine giremeyen adayların denklik başvuruları reddedilecek.
Bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından geçerli olmak üzere, ortaöğrenimini hangi ülkede tamamladığına bakılmaksızın tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından yapılan denklik başvuruları, eğer adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumu, öğrenime başlanılan yıl YÖK tarafından kabul edilen sıralama kuruluşlarının yaptığı dünya üniversite sıralamalarının en az ikisinde, ilk binde yer alan bir yükseköğretim kurumu değilse adayın denklik başvurusu reddedilecek.
Yine bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından geçerli olmak üzere, tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk başvurularıyla ilgili özel hüküm ile orta öğrenimini Türkiye'de tamamlayanlara ilişkin özel hükümler saklı kalmak üzere, öğrenime başlanılan yıl YÖK tarafından kabul edilen sıralama kuruluşlarının yaptığı dünya üniversite sıralamalarının en az üçünde ilk 400'lük dilim içerisinde yer alan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalara, yönetmeliğin diğer hükümleri saklı kalmak kaydıyla Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmaksızın denklik işlemi yapılacak.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı genç futbolcu Arda Öztürk milli takıma seçildi!

2024-03-09 22:29 - DİYARBAKIR

25 kiloluk sarı sazan ağlara takıldı!

2024-03-10 14:22 - GÜNDEM

Batman'da doktorlara kahkaha terapisi

2024-03-11 16:18 - KÜLTÜR SANAT

Ramazan ayının 5. gün menüsü

2024-03-15 10:19 - GÜNDEM

Sahurdan sonra uyumuyoruz, reflüden korunuyoruz!

2024-03-09 16:51 - SAĞLIK

Demet Evgar Show Ana Haber'i ele geçirdi, Tuba Büyüküstün'den destek yağdı

2024-03-09 17:19 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır'da ramazan heyecanı başladı, işte sofranızı şenlendirecek iftar menüsü

2024-03-11 07:54 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ‘tarihi eser doktorları’ bin 252 eseri yeniden hayata kazandırdı

2024-03-15 12:20 - DİYARBAKIR

Demet Evgar ana haber bültenini sundu, sosyal medya sallandı!

2024-03-08 21:53 - KÜLTÜR SANAT

Çocuklarda kalp çarpıntısı normal mi?

2024-03-11 13:19 - SAĞLIK

İlgili Haberler

2025-EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

11:55 - EĞİTİM

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı

15:48 - EĞİTİM

Bursluluk Sınavı başvuruları başladı

07:20 - EĞİTİM

Öğrencilere teknoloji bağımlılığı eğitimi

14:46 - EĞİTİM

Umre ödüllü Siyer Yarışması sona erdi

13:13 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR