?>

Yüksek gerilim hattında ekmek mücadelesi 

Muş’ta şehirlerarası elektrik aktarımını sağlayan yüksek gerilim hattında bakım çalışması yürüten işçiler, metrelerce yükseklikte tel ve direklerin üzerinde birçok riski göze alarak ekmek mücadelesi veriyor.  

GÜNDEM - 4 ay önce

Şehirlerarası elektrik akımını sağlayan yüksek gerilim hattında örümcek adamı andıran görüntüleri ile dikkat çeken 15 işçi, sabahın ilk ışıklarıyla işbaşı yapıyorlar. Sepetlerin içinde dengede durarak çalışmalarını sürdüren işçiler, her gün birçok riski göze alarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Zorlu şartlara rağmen işlerini özveriyle sürdüren işçiler, yüksek gerilim hattının güvenli bir şekilde hizmet vermesi için büyük çaba gösteriyor. İşe başlamadan önce gerekli güvenlik önlemlerini alan işçiler, metrelerce yükseklikteki tel ve direklere kanca ile bağladıkları sepetin içinde riskleri göze alarak yüksek gerilim hattında onarım ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.
Enerji nakil hattı çalışması yapan firmanın ekip şeflerinden Gürkan Özmen, metrelerce yükseklikte kancaya bağlı sepetin içinde ekmek mücadelesi verdiklerini söyleyerek,  “Burada 15 kişilik bir ekip olarak çalışıyoruz. İki gün önce de Ağrı'dan geldik. Orada da 6 günlük bir çalışma yaptık.  Şehirlerarası enerjiyi daha aktif hale getirmek, daha verimli elektrik vermek için bu çalışmaları yapıyoruz. Burası düz arazi, burada rüzgâr ve buzlanma çok oluyor.  Kesintisiz enerji nakli için tellere ağırlık takıyoruz. Vardiya sistemiyle çalışıyoruz, öğlene kadar bir ekip öğleden sonra bir ekip çalışıyoruz. Yoruldukça dinleniyoruz, işimiz zor. Ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmeğimiz bir kancanın ucunda. Önce emniyetimizi alıyoruz sonra çalışıyoruz. Herkes edebildiği kadar çalışmaya çalışıyor. Paramızı helal yoldan kazanmaya çalışıyoruz. Burası düz arazi olduğu için yerden yüksekliği 25-30 metre, bazen dağlık ve vadilerde çalışıyoruz ve yükseklik 60-70 metreyi buluyor. O zaman biraz zor ve korkutucu oluyor. Ama halkımız için çalışıyoruz. Halkımızın daha iyi elektrik alabilmeleri için çalışıyoruz. Yerden 50 metre yükseklikte sepetin için de ekmek mücadelesi veriyoruz” dedi.
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Oğlaklı TOKİ Konutlarına 2 otobüs hattı daha eklendi

2024-10-13 09:32 - DİYARBAKIR

Gülse Birsel'den Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Çelik için taziye mesajı

2024-10-18 11:42 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır'da karı ile koca arasında yaşanan kavgaya aileler dahil oldu: 2 ölü

2024-10-12 22:52 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da "Bedri Ayseli Kültür Evi"nin açıldı

2024-10-13 14:45 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakırlı Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu

2024-10-15 16:23 - DİYARBAKIR

Çermik’te gezen sinema keyfi

2024-10-13 17:41 - KÜLTÜR SANAT

Kabine toplantısında kritik gündem maddeleri ne olacak?

2024-10-14 08:57 - POLİTİKA

'Türkiye Güzeli' İdil Bilgen, sessizliğini bozdu

2024-10-18 10:48 - GÜNDEM

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi yorumu

2024-10-16 11:53 - GÜNDEM

2024-DUS 2.Dönem saat kaçta başlayacak?

2024-10-13 09:38 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Kardan evde ateş yaktılar

15:17 - GÜNDEM

Fedakar öğretmen öğrencisini sırtında taşıdı

14:56 - GÜNDEM

Buz gibi havada kurtuluş coşkusu

14:28 - GÜNDEM

Kar yağışı 11 ilde hayatı felç etti

13:57 - GÜNDEM

Gerçek soğuk burada

13:54 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da hikaye karakterleri örgü oyuncaklara dönüşüyor

14:48 - DİYARBAKIR

Emeklilerin geleceği Diyarbakır’da masaya yatırıldı

14:07 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki Gassal Kursunda tartışmalı açıklama: Eşcinseller Nasıl Yıkanır?

12:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da MSÜ sınavı mağduriyeti

12:03 - EĞİTİM

Diyarbakır’da 287 ilaçlama personeline eğitim verildi

09:41 - DİYARBAKIR