?>

Yenidoğan çetesi doktorları 3 yıl meslekten men edildi

Bebekleri usulsüz şekilde anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamak ve ölümlerine sebep olan Yenidoğan çetesinde yargılanan doktorlar hakkında 3 yıl meslekten men cezası verildi.

ASAYİŞ - 3 gün önce

Bebekleri belirli hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlamak ve bebek ölümlerine sebebiyet veren Yenidoğan çetesi davasının üçüncü duruşması bugün görülüyor. 46 sanığın yargılandığı davada, sanıkların ve avukatlarının beyanları alındı.
Duruşma başlamadan önce, sanık avukatı ile bir jandarma görevlisi arasında yaşanan tartışma mahkeme salonunda gerilime neden oldu. Diğer avukatların da tartışmaya dahil olmasıyla olay büyüdü. Mahkeme başkanı, avukatları uyararak duruşmaya devam etti.

Doktorlara en üst sınırdan ceza

Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu, davada yargılanan doktorlar hakkında 3 yıl meslekten men cezası verdi. Ceza en üst sınırdan uygulanarak sanıklara tebliğ edildi.

Sanık beyanları ve çarpıcı açıklamalar

Duruşmada sanıkların savunmaları dikkat çekti. Güney Hastanesi Başhekimi Ali Dirik, savunmasında hastane sahibi Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu'nu suçladı:"Ben anlaşmayı bozmak için uğraştım ama hastane sahibi Müzeyyen Yurtoğlu, Fırat Sarı ile devam etmek istedi. Milyonlarla oynayan o, tazminatımızı bile vermiyor. Ben suçsuzum ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.
Sanıklardan Dr. Mehmet Gürül, cezaevinde intihar eden İlker Gönen'in ölümünden medyayı sorumlu tuttu. Gönen'in gözaltına alındığı sırada "Abi ölmeyi düşünüyorum" dediğini belirten Gürül, bunu polise ilettiğini ancak ciddiye alınmadığını öne sürdü.
Gürül ayrıca, "Benim yoğun bakımlarıma ben bakıyorum, kendi hastalarımı ben yönetiyorum. Beni diğer sanıklarla aynı kefeye koymayın." ifadelerini kullandı.

Dünkü duruşmada neler yaşandı?

Bir önceki duruşmanın ardından, iddianamede çete yöneticisi olduğu ileri sürülen doktor İlker Gönen'in intihar etmesi davada büyük yankı uyandırdı. Gönen'in avukatı Aydın Mantar, duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti ve sanıkların can güvenliğinin olmadığını öne sürdü. Duruşmada sanıklar birbirini suçladı. 
Haftanın Öne Çıkanları

TEMİZLİK SARF MALZEMESİ ALIMI İHALESİ

2025-02-13 00:20 - RESMİ İLANLAR

TEMİZLİK MALZEMESİ VE ÜRÜNLERİ ALINACAK

2025-02-13 00:31 - RESMİ İLANLAR

SON DAKİKA: Elazığ’da 3.9 büyüklüğünde deprem  

2025-02-14 04:06 - GÜNDEM

Diyarbakır'da Berat Kandili’ne yoğun ilgi

2025-02-14 04:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da şizofren hastası evi ateşe verdi

2025-02-13 07:04 - DİYARBAKIR

33 kız öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu

2025-02-13 06:51 - BÖLGE

11 ilde okullar tatil edildi

2025-02-14 04:18 - GÜNDEM

Eylem Tok ve oğlu için yeni gelişme

2025-02-14 06:40 - GÜNDEM

Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kaldılar

2025-02-14 04:23 - GÜNDEM

Kartalkaya yangın faciasını araştıracak TBMM komisyonu belli oldu

2025-02-13 06:56 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Sobadan sızan gaz bir can daha aldı

19:01 - ASAYİŞ

Çakmak tartışması kanlı bitti

18:56 - ASAYİŞ

Sahte altın dolandırıcıları Edirne'de yakalandı

15:48 - ASAYİŞ

8 yerinden bıçaklanan genç öldü

14:57 - ASAYİŞ

Apartmanda çıkan yangın can aldı

14:08 - ASAYİŞ

Günün Manşetleri

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı açıkladı; İslam’da organ bağışı caiz mi?

16:25 - SAĞLIK

Diyarbakır’da ücretsiz toplu taşıma genişliyor | Yeni özel halk otobüsleri hizmete girecek

15:55 - ÖZEL HABER

Diyarbakır'da kaybolan epilepsi hastası Ceylan bulundu

15:42 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da olaylı gece; Sandalyeler havada uçuştu, havaya ateş açıldı

14:58 - ÖZEL HABER

Nerede o eski Ramazan alışverişleri! Alım gücü düştü, esnaf kan ağlıyor

14:15 - ÖZEL HABER