?>

Unutkanlığın sebebi psikolojik olabilir

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, unutkanlığın yalnızca biyolojik değil, aynı zamanda psikolojik nedenlere de bağlı olabileceğini belirtti.

SAĞLIK - 1 ay önce

Stres, kaygı, üzüntü, uyku sorunları ve yaşamın olumsuz koşulları gibi faktörlerin unutkanlık üzerinde ciddi etkileri olabileceğini vurguladı. Özellikle gençlerde artan unutkanlık vakalarının, çoğunlukla yüksek stres düzeylerinden kaynaklandığını ifade etti.
Günlük hayatın yoğun temposu, iş ve aile baskısı, ilişkilerdeki sorunlar gibi etkenlerin, kişinin sürekli stres altında kalmasına yol açtığını belirten Üçyıldız, stresin beynin bilgiyi işleme ve depolama kapasitesini olumsuz etkileyerek unutkanlık oluşturduğunu söyledi. Ayrıca yetersiz ve kalitesiz uykunun depresyon, üzüntü ve odaklanma sorunlarına neden olarak unutkanlığı artırabileceğini ifade etti.
Unutkanlığın hayatı olumsuz etkileyebileceğine dair belirtileri sıralayan Üçyıldız, sıkça yapılan işleri yaparken zorluk yaşamak, özel günleri hatırlayamamak, sohbet sırasında ne konuştuğunu unutmak gibi durumların ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Özellikle tekrarlayan ve şiddetli unutkanlık durumlarında uzman desteği almanın önemine dikkat çekti.
Üçyıldız, unutkanlıkla başa çıkabilmek için stres yönetimi, düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini vurguladı. Modern yaşamın getirdiği unutkanlık sorununu hafifletmek için bu yöntemlerin etkili olabileceğini, ancak belirtilerin devam etmesi durumunda profesyonel yardım alınması gerektiğini hatırlattı. 
Haftanın Öne Çıkanları

İşçiler maaşlarını alabilmek için fabrikada eylem başlattı

2025-01-10 16:00 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’a geliyor

2025-01-06 15:54 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Ak Parti İl Başkanı Ömer İleri, Cuma Namazında helallik istedi

2025-01-10 13:43 - DİYARBAKIR

Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme

2025-01-06 20:04 - DİYARBAKIR

Zamlar Diyarbakır’da sanatı da vurdu

2025-01-12 07:18 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır AK Parti'ye sürpriz il başkanı: Ömer İler

2025-01-09 22:54 - DİYARBAKIR

AK Parti Diyarbakır il yönetim listesi belli oldu

2025-01-11 14:57 - DİYARBAKIR

Masterchef Türkiye birincisi belli oldu

2025-01-12 02:19 - KÜLTÜR SANAT

DEM Parti İmralı heyeti, Demirtaş'ı ziyaret etti  

2025-01-11 13:39 - POLİTİKA

Amedspor-Ankaragücü maçının bilet fiyatları belli oldu

2025-01-11 10:56 - SPOR

İlgili Haberler

Tütün her 6 saniyede bir can alıyor

13:19 - SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı "sarı serum" açıklaması yaptı

21:15 - SAĞLIK

Türkiye sigara kullanımında kara listede

14:26 - SAĞLIK

Yahya Öger, Tütün ürünleri birçok hastalığa yol açıyor

12:55 - SAĞLIK

Sigarayı bırakmak isteyen 308 bin kişi ALO 171'i aradı

14:03 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da alevler arasında mahsur kalan aile son anda kurtarıldı

10:55 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde eğitime kar engeli

10:49 - DİYARBAKIR

Siverek-Diyarbakır yolunda karla mücadele çalışmaları sürüyor

10:17 - DİYARBAKIR

Eksi 10 derecede sabaha kadar nöbet

09:35 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da beklenen kar yağışı etkili oldu

09:18 - DİYARBAKIR