?>

Toprak kayması nedeniyle 10 katlı bina boşaltıldı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde inşaat genişletme çalışmaları için kazılan zemin, gece yağan yağmurun etkisiyle kaydı. İnşaatın hemen üzerindeki 10 katlı bina boşaltıldı.

GÜNDEM - 3 ay önce

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde inşaat genişletme çalışmaları için kazılan zemin, gece yağan yağmurun etkisiyle kaydı. İnşaatın hemen üzerindeki 10 katlı bina boşaltıldı.
Olay Elmadağ'da gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. 2 ay önce başlayan bir inşaatın genişletme çalışmaları dolayısıyla gece yağan yağmurun etkisiyle zemin kaydı. Zeminin kayması sonucu inşaatın hemen yukarısındaki yapılı binanın dolgu toprağı kaydı.
Toprağın kaymasına uykuda yakalanan vatandaşlar, çıkan sesler sonrası kendilerini dışarıya attı. Karşılaştığı manzara karşısında hayrete düşen vatandaşlar, geceyi korku içerisinde dışarıda geçirdi. Bazı vatandaşlar ise geceyi akrabalarında ve otomobillerinde kalarak geçirdi.
 
"Apartmanı komple boşalttık"
10 katlı apartmanda yaşayan Rıza Yağcıoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Gece saat 01.00'de çıtırtılara uyandık. Ondan sonra saat 02.00 ila 03.00 gibi baktık iyice çatlamaya başladıktan sonra apartman sakinlerinin bütün zillerine basarak hepsini aşağıya indirdik. Apartmanı komple boşalttık. Sabaha kadar sürekli çatlamaya devam ediyor ve halen de kaymaya devam ediyor. Yarım saat öncesi ile arasında olağan üstü fark var” ifadelerini kullandı.
 
Gece herkesin dışarıda kaldığını ifade eden Yağcıoğlu, “Tedirginim, her an bir yıkılma riski olduğunu düşünüyorum. Sürekli kayıyor. Biz aşağıya indiğimizde 2 metre ilerideydi şu an da sıfır. Binaya doğru kayıyor gidiyor. Canımız tehlikede. İstinat duvarsız buraya bina dikmenin mutlaka bir düşüncesi vardır. Bir an önce bunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Sesi duyuyorsunuz, kaymaya devam ediyor” şeklinde konuştu. “Sürekli kayma devam ediyor” Harun Lafçı ise “Sürekli kayma devam ediyor. Şu an da tüm bina sakinleri olarak içeri giremiyoruz. Hala panik içerisindeyiz. Durum ne olacak bilemiyoruz. Bu inşaat halindeki binada her hangi bir müteahhit gelip insanlara ‘durumu arz edip, özür dileyip, işlerini yapacaklarını' söyleyebilirlerdi ama görmüş olduğunuz gibi inşaatın müteahhit hiç gelmedi” diye konuştu.
 
"Akrabalarımızda kalacağız"
Eşi ve 3 çocuğu ile beraber akrabasının yanına taşınmak zorunda kalan Mesut Ercan ise “Akrabalarımızda kalacağız buranın durumu belli olana kadar. Firma müteahhitinin bu işe çözüm bulması lazım. Yıkılma riskinden dolayı oturamıyoruz. Başka bir konuta geçeceğim. İç çamaşırından tut normal elbiseye kadar her şeyi aldık. Komşuların uyarması sonucu çıktık” ifadelerini kullandı.
 
"Denetim olsaydı bu korkuyu yaşamamış olurduk"
Sultan Ercan ise çok korktuklarını belirterek, şunları kaydetti: “3 çocuk ile gecenin üçünde nasıl toparlandık, ne aldık yanımıza bilemeden hemen çıktık. Başta yapılması gereken istinat duvarı sonradan yapıldı. Zaten can tehlikemiz vardı. Kaya kırılırken bile evde o sarsıntıyı hissediyorduk. Mağduriyetimizin giderilmesini ve bu binanın tekrar buradan başlatılmamasını istiyoruz. Denetim olsaydı istinat duvarı yapılmadan bu inşaata izin verilmeseydi bizde bu korkuyu yaşamamış olurduk.” Apartman sakinleri, iddiaya göre istinat duvarı yapılmadan inşaatın yapılmasına izin veren Cumhuriyet Halk Partili Elmadağ Belediyesine tepkilerini dile getirerek sorunlarının çözüme kavuşmasını istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Ahu Tuğba’nın ölüm nedeni açıklandı

2024-11-15 17:40 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’da 6. Mezopotamya Gurme Fuarı ziyaretçilerini bekliyor!

2024-11-14 15:38 - DİYARBAKIR

Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümü hâlâ çözülmedi: Babasından kararlı tepki

2024-11-15 17:38 - DİYARBAKIR

İspanya'da bir kez daha sel felaketi yaşandı  

2024-11-13 18:39 - DÜNYA

Diyarbakır'da iki kafe alev alev yandı

2024-11-11 09:47 - DİYARBAKIR

Bahçeli’den 10 Kasım mesajı

2024-11-09 15:40 - POLİTİKA

Eğitimciler, mülakat adaletsizliğini Meclis'e taşıyor

2024-11-13 07:39 - EĞİTİM

DEM Parti ile Gelecek Partisi görüştü

2024-11-14 15:50 - POLİTİKA

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları’ndan sert çıkış

2024-11-15 17:51 - DİYARBAKIR

Golden Güzellik Merkezi Diyarbakır’da yeni şubesini açtı!

2024-11-10 17:34 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalarda alınan önlemler uzatıldı

15:04 - GÜNDEM

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Sosyal medya tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

07:47 - GÜNDEM

7 ilde eğitim-öğretime ara

07:43 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR