TDİOSB Malatya'da örnek olacak

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine örnek olacak.

Yazıhan Kaymakamı ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Baytak,  Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı ve beraberindeki heyet Malatya’da Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin yapım aşamasında yer alan Diyarbakır Ticaret Borsasını ilk olarak ziyaret eden heyet, Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş ve tamamlama aşamalarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Pekkolay tarafından karşılanan heyet’e TDİOSB hakkında bilgi verildi.

Ülke ekonomisine katkı sağlıyor

TDİOSB’lerde besiciliğin modern yöntemlerle yapılarak hayvansal üründe verimliliğin arttırıldığını, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay,  Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz Diyarbakır İlimiz Bağlar İlçesi Övündüler Mevkiinde 186.ha alan üzerinde Diyarbakır valiliğinin 04/04/2007 tarihli yazısıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 13.04.2007 tarihinde kuruluş protokolü  tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması onaylanmıştır.

20 bin büyükbaş hayvan besiciliği yapılmakta

Türkiye'de bir ilk ve model olan 186 hektar alan üzerine kurulan Organize Sanayi Bölgemizde 82 adet işletme parseli bulunmaktadır.Bu parsellerimizin 72’sinde aktif hayvancılık yapmaktadır.10 parselimiz ise firmalarımıza tahsis edilmiş olup proje aşamasındadır.Besi OSB’mizde yıllık 20 bin büyük baş hayvan besiciliği yapılmaktadır.Ayrıca Besi OSB’mizde 4,8 megabaytlık Biogaz tesisimiz,1 adet’te günlük 560 büyükbaş,5 Bin küçükbaş kesimi gerçekleştirilebilecek et entegre tesisi bulunmaktadır.’’ şeklinde bilgi verdi.

İlçemizde altyapı çalışmalarına başlanan Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin kurulumu ile ilgili istişarelerde bulunmak  amacıyla Diyarbakır’da bulunduklarını belirten Yazıhan Kaymakamı ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Baytak,Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi çok ciddi bir yatırım.Bu anlamda sizlerin yaşamış olduğu tecrübeler hakkında istişarelerde bulunarak çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz.’’ dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise yapım aşamasında oldukları Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesinin sağlıklı bir şekilde hayata geçirmek istediklerini belirterek,ilk etapta 15 bin büyükbaş hayvan beslenecek şekilde projemizi hayata geçireceğiz. Burada sizlerin teknik açıdan karşımıza çıkabilecek sorunları önceden tespit etmemiz için bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Balkaya, Besi Organize Sanayi Bölgesinin yapım aşamasından mevcut durumuna kadar olan süreç ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.(Haber Merkezi)