?>

Tarımın geleceği akıllı çözümlerle şekilleniyor

Dicle Elektrik’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘Akıllı Tarım Ideathonu’nda, genç mühendisler geleceğin tarımını şekillendiren projeleriyle yarıştı.

DİYARBAKIR - 4 saat önce

Mahir YÜKSEL/ özDiyarbakır Haber - Dicle Elektrik, bağlı bulunduğu Eksim Holding’in sosyal sorumluluk kampanyası “Yeteri Kadar En Doğru Karar” kapsamında düzenlediği ‘Akıllı Tarım Ideathonu’nun finaline ev sahipliği yaptı. Tarımda sürdürülebilirliğe katkı sunan fikirlerin yarıştığı etkinlikte, dereceye giren ekipler toplamda 225 bin TL nakit destekle ödüllendirildi.

Akıllı tarım teknolojileri yarıştı

Dicle Elektrik, Diyarbakır’daki genel müdürlük binasında gerçekleşen final etkinliğine ev sahipliği yaptı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilin üniversitelerinden mühendislik fakültelerinde okuyan öğrenciler, enerji ve su verimliliği, akıllı tarım teknolojileri ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konularında projelerini sunarak yarıştı. Tarımda su ve enerji tasarrufunu merkeze alan fikirler, jüri tarafından değerlendirildi.

Su ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı vurgulandı

Etkinlik, Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli’nin video mesajıyla başladı. Ardından sahnede yer alan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, tarımda su ve enerji verimliliğinin kritik öneme sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Tarım, sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda kültürel mirasımızın bir parçası. Ancak geleneksel tarım yöntemleri modern teknolojilere uyum sağlamada yetersiz kalıyor. Tarımsal üretimde su ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması şart. Dicle Elektrik olarak bu sürece katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Gençler akıllı tarım teknolojilerini yarıştırdı

Etkinliğe 103 öğrenci başvurdu ve 9 takım finale kalma başarısı gösterdi. Katılımcılar, alanında uzman mentörlerden destek alarak projelerini geliştirme fırsatı buldu. Girişimcilik ve tarımsal teknolojiler konularında verilen eğitimlerle projeler olgunlaştırıldı.

 Finalde şu takımlar dereceye girdi:

Birincilik: Harran Üniversitesi'nden GreeNova Takımı - "Akıllı Sera Sistemi" (100 bin TL)
İkincilik: Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Yeşilin Gücü Takımı - "Alg Atıklarının Biyoenerji ve Organik Gûre Olarak Değerlendirilmesi" (75 bin TL)
Üçüncülük: Harran Üniversitesi'nden Teknofarm Takımı - "Dijital Tarım Pazaryeri" (50 bin TL)
Yarışma sonunda düzenlenen törende, kazanan ekiplere toplamda 225 bin TL nakit ödül verildi. Ödül töreninin ardından gerçekleşen tohum ekim etkinliğinde, etkinlik boyunca dağıtılan tohumlu yaka kartları doğayla buluşturularak sürdürülebilirlik bilinci pekiştirildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Otoyolda yolcu otobüsü tıra çarptı: Yaralılar var

2025-02-25 06:03 - ASAYİŞ

Son 11 yılda 2 bin 664 genç hayatını kaybetti

2025-02-25 06:08 - GÜNDEM

Ege sallanmaya devam ediyor

2025-02-25 06:11 - GÜNDEM

Sedat Eriş Yazdı | Ensarioğlu’nun Ak Partiye geçişi ile ilgili birkaç söz

2025-02-25 06:54 - BÖLGE

Ensarioğlu ailesi yıllar sonra aynı çatıda! AK Parti’de birliktelik

2025-02-25 06:48 - ÖZEL HABER

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

2025-02-24 00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ucuza satılan PTT arazisi ile ilgili yeni gelişme

2025-02-21 00:51 - DİYARBAKIR

Mardin'de aileler arasında kavga: 3 ölü, 7 yaralı

2025-02-23 03:53 - BÖLGE

Diyarbakır'da sağlık skandalı ile ilgili Bakanlıktan açıklama

2025-02-21 01:34 - SAĞLIK

Ege Denizi'nde deprem hareketliliği: 4 adada okullar tatil edildi

2025-02-23 06:37 - DÜNYA

İlgili Haberler

Recep Ağar, Diyarbakır Büro Memur-Sen’de güven tazeledi

14:33 - DİYARBAKIR

Kan bağışı seferberliği Diyarbakır’da devam ediyor

13:52 - DİYARBAKIR

Denetimlerde tarihi geçmiş litrelerce süte el konuldu

13:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu'nun eski yönetimi beraat etti

13:45 - DİYARBAKIR

Bismil'de 8 Mart etkinlikleri devam ediyor

13:40 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır Barosu'nun eski yönetimi beraat etti

13:45 - DİYARBAKIR

Öcalan’ın açıklaması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor

12:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da "İris Fotoğrafçılığı"na yoğun ilgi

12:10 - DİYARBAKIR

‘Benim Adım Mutlu’ filmi Diyarbakır’da yoğun ilgi gördü

11:00 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Ramazan öncesi ucuz et kuyruğu!

10:14 - ÖZEL HABER