?>

Tarihi Kaleoğlu Mağarası'na ilgi büyük oldu

Bayram tatili nedeniyle Gaziantep'e akın eden yerli ve yabancı turistler, kentin tarihi ve turistik cazibe merkezlerinden olan Kaleoğlu Mağarası’na akın etti.

KÜLTÜR SANAT - 10 ay önce

Türkiye’nin tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan, gastronomisiyle adından söz ettiren Gaziantep, 9 günlük bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Ülkenin dört bir yanından şehri ziyaret eden vatandaşlar, kentin en eski tarihi yapılarından biri olarak bilinen ve ziyaretçilerine eşsiz bir doğal güzellik sunan Kaleoğlu Mağarası’na da yoğun ilgi gösterdi.
 
“İnsanlar buraya akın akın geliyorlar”
Özellikle sıcak havalarda serinlemek isteyen vatandaşların tarihi Kaleoğlu Mağarası’nı tercih ettiklerini söyleyen işletmeci Mehmet Kaleoğlu, “İnsanlar buraya akın akın geliyorlar. Mağaranın içerisinde çaylarını, kahvelerini içiyorlar. Havaların ısınmasıyla mağara içerisi çok daha serin, hatta soğuk oluyor. Çok yoğunluk oluyor ve biz bu yoğunluktan çok memnunuz. Gelen vatandaşlar genellikle menengiç kahvesi ve dibek kahvesini tercih ediyor. Arayıp konum isteyenler oluyor. Özellikle çevre illerden gelen vatandaşlarımız burayı çok beğeniyor. Gaziantep kültürünün yaşatılmasından aşırı mutluyuz” dedi.
 
“Tüm vatandaşlara bu mağaraya gelmesini öneriyorum”
Kaleoğlu Mağarası’na ikinci kez geldiğini ve çok beğendiğini ifade eden Havva Demir isimli vatandaş, “Buraya 2. kez geliyorum. Dışarısı sıcak burada serinleme imkanı bulduk. Gerçekten çok güzel bir mekan. Tüm vatandaşlara bu mağaraya gelmesini öneriyorum. Burada içtiğimiz tüm içecekler harika” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Pompalı tüfekle bayram kutladı

2024-04-11 14:31 - GÜNDEM

Tarihi Kaleoğlu Mağarası'na ilgi büyük oldu

2024-04-14 12:12 - KÜLTÜR SANAT

Unutma ölüm Var!

2024-04-14 12:09 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Ali Fırat Acun oldu!

2024-04-08 14:09 - DİYARBAKIR

Bayram sofralarında porsiyona dikkat

2024-04-10 09:31 - SAĞLIK

Diyarbakır'da bayram coşkusu lunaparkta yaşandı!

2024-04-12 07:39 - DİYARBAKIR

Ramazan sonrası beslenme konusunda uyarı  

2024-04-08 11:43 - SAĞLIK

Sohbet eşliğinde beyin ameliyatı

2024-04-12 11:01 - SAĞLIK

Balıklıgöl’e bayram öncesi ziyaret

2024-04-07 18:08 - BÖLGE

Çocuğa sorumluluk duygusu kazandıralım

2024-04-07 12:34 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur'dan yeni paylaşım

09:58 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır | Dünya Anadil Günü etkinliklerle kutlanacak

21:54 - KÜLTÜR SANAT

Sinema sektörüne desteklerde yeni düzenleme

12:56 - KÜLTÜR SANAT

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu hastaneye kaldırıldı

12:45 - KÜLTÜR SANAT

Kuruyan ağaçları, yerinde heykele dönüştürüyor

21:02 - KÜLTÜR SANAT

Günün Manşetleri

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın tarihi başarısı gölgede kaldı

11:16 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da alevler arasında mahsur kalan aile son anda kurtarıldı

10:55 - DİYARBAKIR