?>

Tanrıkulu: Diyarbakır'ın sorunları gündemimizde kalacak

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, Diyarbakır'da artan saldırılar, konteyner kent sorunu ve tarihi PTT binasının durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR - 7 ay önce

Dilek AKİN - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır’ın sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğini belirtti.
 
Saldırılar ve güvenlik sorunları
Tanrıkulu, Diyarbakır'da son 5-6 ay içinde belli çevrelerin hazırladığı saldırılar olduğunu ve geçtiğimiz hafta Perşembe günü iki ayrı iş yerine saldırı düzenlendiğini ifade etti. Bu olaylarla ilgili olarak 3 kişinin tutuklandığını belirtti. Tanrıkulu, saldırıların sistematik olduğunu, arkasında siyasi güçlerin bulunduğunu ve bu güçlerin örgütlenmesine göz yumulduğunu söyledi.
 
"Diyarbakır’da çok kuvvetli bir sivil toplum geleneği, meslek örgütü geleneği vardır. Çok kültürlü, çok kimlikli, tarihi bir kenttir. Böyle çatışmaların yaşandığı dönemlerin ağır travması hala vardır. Yeniden böyle bir kutuplaşmaya, çatışmaya ve kavgaya izin vermeyeceğiz." dedi.
 
Konteyner kent sorunu ve TOKİ konutları
Tanrıkulu, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yanında depremzedeler için ayrılan konteyner kentte kalan vatandaşların yerleştirileceği TOKİ konutlarının anahtarlarının henüz teslim edilmediğini belirtti. Konteyner kentte kalan, evi ağır hasar gören veya yıkılan vatandaşların yerleşim sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.
 
Tarihi PTT Binasının Kullanımı ve Bağlar Belediye Başkanı
Tarihi PTT binasının özel işletme olarak kullanılmasının doğru olmadığını belirten Tanrıkulu, binanın onarılarak kamu hizmetinde kullanılmasının gerektiğini ifade etti. Ayrıca Bağlar Belediye Başkanı hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve gözaltına alındığını belirtti. Başkanın görevde kalmasının hangi sakıncalara neden olduğunun açıklanması gerektiğini söyledi.
 
Tanrıkulu, "Hakkında bu kadar çok iddia bulunan bir belediye başkanının görev süresinin sonuna kadar görevde tutulmuş olması, yaptığı işlere devam etmesi anlamına gelmektedir. Yerelde ve Adalet ve Kalkınma Partisinin merkezinde siyaseten ortaklık yaptığı ve paylaştığı ilişkilerinin de ortaya çıkartılması gerekmektedir." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Başkanı ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

2024-07-12 14:33 - DİYARBAKIR

İnekleri gelin gibi süslediler

2024-07-14 20:27 - GÜNDEM

Dicle Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2023'te 103 bin 222 hastaya hizmet verdi

2024-07-11 11:27 - DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

2024-07-16 07:39 - POLİTİKA

Paketli yiyecekler karaciğere zararlı!

2024-07-13 18:50 - SAĞLIK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

2024-07-16 17:00 - POLİTİKA

Z kuşağı en çok ne tüketiyor?

2024-07-16 11:13 - SAĞLIK

Diyarbakır'da su kesintisi vatandaşı mağdur etti

2024-07-17 17:45 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Teknokent İmar Yolu'nda yapılan çalışmalar eş başkanlar tarafından denetlendi

2024-07-13 18:42 - DİYARBAKIR

Gıda zehirlenmesi neden olur?

2024-07-14 08:34 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Diyarbakır’da depremin yaraları sarılıyor: 660 yapıda inşaat başladı

12:16 - DİYARBAKIR

Büyükşehir Eş Başkanlarından Yenişehir Belediyesine ziyaret

12:07 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da el sanatlarında yenilik: Çarpana tekniği ve bakır buluştu

11:36 - DİYARBAKIR

Büyükşehir Belediyesi’nden 8 Mart’a özel etkinlikler

11:20 - DİYARBAKIR

Dicle Elektrik'ten üniversite öğrencilerine kariyer fırsatı

10:42 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da depremin yaraları sarılıyor: 660 yapıda inşaat başladı

12:16 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da el sanatlarında yenilik: Çarpana tekniği ve bakır buluştu

11:36 - DİYARBAKIR

Dicle Elektrik'ten üniversite öğrencilerine kariyer fırsatı

10:42 - DİYARBAKIR

Fotoğraf sanatçıları Ashab-ı Kehf ve Birkleyn Mağaraları'nda buluştu

10:01 - DİYARBAKIR

CHP’den Kağızman’a Kayyum atanmasına tepki

09:32 - GÜNDEM