?>

Sınıflarda etkileşimli tahta dönemi

Bugüne dek 620 bin adet etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Böylelikle örgün eğitim veren tüm resmî okullarda dersliklerin yaklaşık yüzde 99'unda etkileşimli tahta bulunuyor.

EĞİTİM - 11 ay önce

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesi amacıyla, Eğitimde FATİH Projesi kapsamında 620 bin adet etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.
Ayrıca öğrenme süreçlerinin teknolojiyle desteklenmesi adına okullara ağ altyapı kurulması ve kurulan ağ altyapıların garantilerinin devam ettirilmesi ve hızlı, güvenli ve kesintisiz internet erişimi için fiber altyapının sunulması için çalışmaları yürütülüyor.
2011 yılında kamu yatırım programına dâhil edilerek başlatılan Eğitimde FATİH Projesi kapsamında alınan etkileşimli tahtalar, liselerden başlamak üzere ortaokul ve ilkokullarda öğrencilerin bilgisayar destekli bir eğitim almalarını sağlıyor.
Bugüne dek 620.000 adet etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulurken böylelikle örgün eğitim veren tüm resmî okullarda dersliklerin yaklaşık yüzde 99'unda etkileşimli tahta bulunuyor.
Etkileşimli tahtalar, internetin bilgiye erişim, eleştirel düşünme ve öğrenme sürecine sunduğu katkıyla okullarda öğretmenlerin aktif rollerine destek oluyor.
Ayrıca, 12 Ocak 2024 tarihinde yapılan sözleşme ile 1. ve 2. fazda alınmış ve garanti süreleri sona ermiş olan 420 bin adet etkileşimli tahtanın 30 ay içerisinde bakımının yapılması hedefleniyor.
Okullarda hızlı, güvenli ve kesintisiz internet erişimi için fiber altyapının sunulması çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda, bugüne kadar yaklaşık 12 bin 500 okula yüksek güvenlikli geniş bant fiber internet erişimi sağlandı.
Bu sayının 18 bine ulaşması için yeni bir protokol imzalanması yönünde büyük bir aşama kaydedildi. Bunlara ek olarak 28 bin 180 okulda ADSL- VDSL- Fiber özellikli kablolu internet erişim hizmeti bulunuyor. 
Ayrıca bugüne kadar yaklaşık 2 bin 750 okula GSM internet erişimi sağlanarak Mart ayı içerisinde 1.500 okula daha bu hizmetin sağlanması hedefleniyor. Hem kablolu internet erişimi hem de GSM internet erişim imkânı olmayan okullarımıza ise uydu üzerinden internet erişimi sağlanmakta. Yaklaşık 2 bin okula sunulan bu hizmetin kesintisiz devam etmesi için bu yılın başında TÜRKSAT ile 5 yıl süreli bir sözleşme imzalandı.
Öğrenme süreçlerinin teknolojiyle desteklenmesi adına okullara ağ altyapısı kurulması ve kurulan ağ altyapıların garantilerinin devam ettirilmesi yönünde çalışmalar da devam ediyor. Mevcut ağ altyapısı Eğitimde FATİH Projesi'ne uyumlu olmayan yaklaşık 2 bin okulun da ağ altyapısının projeyle uyumlu hâle getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu okulların tespiti sağlanarak yapılacak keşif çalışmalarından sonra gerekli kurulumların tamamlanması hedefleniyor.
Ayrıca 2024 Nisan ayında yapılması planlanan ağ altyapı ihalesi ile yaklaşık 3 bin okula daha ağ altyapı kurulması ve 2025 yılında gerçekleştirilecek olan ihale ile de kablolu ağ altyapı kurulamayan yaklaşık 3 bin okula da kablosuz ağ topolojisi oluşturularak Eğitimde FATİH Projesine entegre edilmesi hedefleniyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'da doktorlara kahkaha terapisi

2024-03-11 16:18 - KÜLTÜR SANAT

Ramazan ayının 5. gün menüsü

2024-03-15 10:19 - GÜNDEM

Ramazan ayının 6. gün menüsü

2024-03-16 07:21 - GÜNDEM

Diyarbakır'da ramazan heyecanı başladı, işte sofranızı şenlendirecek iftar menüsü

2024-03-11 07:54 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ‘tarihi eser doktorları’ bin 252 eseri yeniden hayata kazandırdı

2024-03-15 12:20 - DİYARBAKIR

Siirtli kaşiften yapay zekalı robot asker

2024-03-17 15:19 - TEKNOLOJİ

Çocuklarda kalp çarpıntısı normal mi?

2024-03-11 13:19 - SAĞLIK

Ramazan’da sıvı tüketimini ihmal etmeyin

2024-03-15 19:32 - SAĞLIK

Sertab Erener Eurovision'a geri dönüyor!

2024-03-11 16:39 - KÜLTÜR SANAT

Askıda ekmek geleneği 30 yıldır devam ediyor!

2024-03-14 11:11 - GÜNDEM

İlgili Haberler

2025-EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

11:55 - EĞİTİM

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı

15:48 - EĞİTİM

Bursluluk Sınavı başvuruları başladı

07:20 - EĞİTİM

Öğrencilere teknoloji bağımlılığı eğitimi

14:46 - EĞİTİM

Umre ödüllü Siyer Yarışması sona erdi

13:13 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR