?>

Silahlı saldırıya uğrayan damat, iyileşince evlendi

Düğün salonuna girerken silahlı saldırıda yaralanan damat, 25 gün sonra evlendi.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Diyarbakır’da, 5 Eylül’de düğün salonuna gelin F.A.  ile girerken uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan damat Ahmet Erdem (20) tedavisinin ardından 25 gün sonra Batman’da dünyaevine girdi. F.A  ile evlenen Erdem'in halay çektiği görüntüler kameraya yansıdı.
Olay, 5 Eylül’de akşam saatlerinde Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi. Damat Ahmet Erdem, gelin F.A. ile birlikte salona girdiği sırada Selahattin Aktaş belinden çıkardığı tabancayı peş peşe ateşledi. Cep telefonuna da yansıyan görüntülerde davetliler panik ve korku içerisinde kaçışırken, 8 kurşun isabet eden Ahmet Erdem ile seken kurşunun bacağına isabet ettiği 10 yaşındaki E.K. yaralandı. Aktaş, saldırının ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ahmet Erdem ve E.K. yakınları tarafından hastaneye götürülerek tedaviye alındı. E.K. tedavisinin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunan Erdem, özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Oluşturulan özel ekip de, olaydan 5 saat sonra saklandığı arkadaşının evinde Aktaş’ı olayda kullandığı tabancayla yakalayarak gözaltına aldı. Aktaş, ifadesinde akrabası da olan F.A.'yı sevdiğini ve istemeye gittiklerini ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirterek, "F.A'yı tanımadığım birine verdiklerini öğrendim. Bunu öğrendikten sonra çok üzüldüm. Bu evliliğin olmasını istemedim. Salona gittim. Gelin ve damat salondan içeri girdiği sırada belimden silahımı çektim. Damadın arkasından yanaşarak ayaklarına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Amacım, damadı öldürmek değil; düğünü bozmaktı. Bacak tarafına sıktım. O sinirle kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı pişmanım. Keşke olay buralara gelmeseydi" dedi. Aktaş, çıkarıldığı mahkemece ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yeniden düğün hazırlığı yapıldı
Hayati tehlikeyi atlatan damat Ahmet Erdem ise normal servise alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Erdem ve ailesi yeniden düğün hazırlığı yaptı. Olaydan 25 gün sonra Ahmet Erdem ile gelin F.A. bu kez Batman’da Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda dünyaevine girdi. Dün gerçekleştirilen düğünde Ahmet Erdem’in halay çektiği görüntüler de kameraya yansıdı. (DHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da deprem konutları yükseliyor

2023-09-27 10:52 - DİYARBAKIR

Ece Ronay'a eski eşinden şiddet    

2023-09-25 16:56 - GÜNDEM

Tuncel Kurtiz, mezarı başında anıldı

2023-09-27 18:31 - KÜLTÜR SANAT

Arin Gölü'nün renkli misafirleri

2023-09-26 09:33 - KÜLTÜR SANAT

Uçurtma Şenliği’nden renkli görüntüler

2023-09-28 18:56 - KÜLTÜR SANAT

Yapay zeka Instagram geliyor!

2023-09-29 08:42 - TEKNOLOJİ

Diyarbakır Karpuz Festivali son buldu

2023-09-24 14:19 - KÜLTÜR SANAT

Tepeli pelikanlardan görsel şölen

2023-09-27 11:20 - KÜLTÜR SANAT

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

2023-09-27 11:02 - TEKNOLOJİ

iPhone 16'da ilk yenilik ne olacak?

2023-10-01 11:55 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

2025 Diyarbakır Ramazan İmsakiyesi; İşte Diyarbakır'ın Sahur ve İftar Vakitleri

22:19 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ilk teravih namazı kılındı

21:33 - DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde Şubat Ayı Şehadet Ayı Programı düzenlendi

19:34 - DİYARBAKIR

28 Şubat mağduru öğretmen o günleri unutamıyor

17:11 - DİYARBAKIR

Eş Başkan Bucak: Kadına şiddetle mücadelede yeni dönem başlıyor

17:04 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı milli futbolcudan ilçesine anlamlı yardım

00:00 - SPOR

2025 Diyarbakır Ramazan İmsakiyesi; İşte Diyarbakır'ın Sahur ve İftar Vakitleri

22:19 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu’ndan Sözcü TV hakkında suç duyurusu

21:44 - GÜNDEM

Diyarbakır’da ilk teravih namazı kılındı

21:33 - DİYARBAKIR

Öcalan'ın çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketli saatler

17:25 - GÜNDEM